Tgrt Haber
27 Mart 2022 15:59 - Güncelleme : 27 Mart 2022 16:04

Muharrem İnce ittifak iddialarına net cevap verdi

CHP’den ayrılarak Memleket Partisini kuran Muharrem İnce, ittifak iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İnce ayrıca Suriyeli sığınmacılara ilişkin “Bu misafirlik fazla uzadı, bu kadarı olmaz” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce ittifak iddialarına net cevap verdi

CHP önceki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan ve daha sonra partiden ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce ziyaretlerine devam ediyor. Partisinin Trabzon’daki il başkanlığı binasının açılışına gelen Muharrem İnce, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BU MİSAFİRLİK FAZLA UZAMIŞTIR”

Suriyeli sığınmacılara ilişkin bir soru üzerine de İnce, şöyle konuştu: “Bu misafirlik fazla uzamıştır. Bu kadar misafirlik olmaz. Türkiye, büyük devlettir. Komşusunda bir problem olduğunda kendisine sığınanlara yardım etmelidir. Ama Türkiye Cumhuriyeti, bir hayır kuruluşu değildir. Biz geldiğimizde Suriyelileri göndereceğiz. Cumhurbaşkanı olursam; Esad’la masaya oturacağım. Mültecileri göndermek için Şam’a büyükelçi atayacağım. Yardım da edeceğim ama geri göndereceğim.”

“SEÇİMLERDE İTTİFAK YOK”

Partisine katılan insanların siyasi kimliklerine bakmadıklarını belirten İnce, seçimlere herhangi bir ittifaka katılarak girmeyeceğini söyledi.” Siyasette her şey oy değil” diyen İnce, “HDP ile konuşur musun? Konuşurum. ‘PKK, bir terör örgütü değildir’ derse, ‘Teşekkürler, çayınızı içtiniz, hoşça kal’ diyerek İş birliği yapmam. Bu kadar tavrım net” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...