Tgrt Haber

Muharrem İnce’den muhalefete sert çıkış: Erdoğan 20 senedir yıpranmadı

24 Mart 2022 16:18 - Güncelleme : 24 Mart 2022 16:28
Muharrem İnce’den muhalefete sert çıkış: Erdoğan 20 senedir yıpranmadı

Millet İttifakı’nın adayını yıpranmaması için erken açıklamayacağını söylemesi üzerine eski CHP’li Muharrem İnce muhalefete tepki gösterdi. “20 senedir Erdoğan orada yıpranmıyor da sen niye yıpranıyorsun?” diyen İnce, muhalefetin kendisine güvenmediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığını kaybetmesinin ardından CHP’den ayrılarak önce Bin Günde Memleket projesi ile gündeme gelen, ardından da Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Partisinin düzenlediği İzmir programı kapsamında İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ni (İZDEDA) ziyaret ederek depremzedelerle temasta bulundu. Toplantının ardından Balçova’daki bir kafede üniversite öğrencileriyle buluşarak öğrencilerin sorularını cevaplayan İnce, muhalefeti eleştirdi.

‘ATATÜRK’ÜN İSMİ GEÇMİYOR’

Altı muhalefet partisinin birleşerek imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnine de değinen İnce, metinde Atatürk'ün isminin geçmediğini belirterek İstanbul Sözleşmesi'ne de değinilmediğinin altını çizdi.

‘20 SENEDİR ERDOĞAN YIPRANMIYOR’

‘Millet ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklamamasını da eleştiren İnce, muhalefetin kendine güvenmediğini belirterek “Hiçbiri kendine güvenemiyor, ‘Ben Erdoğan’ı yenerim’ diyemiyor. Ben diyorum, ‘Onu yenerim’ diyorum. Muhalefet, adayını erken belli etmeyecekmiş, yıpranırmış. 20 senedir Erdoğan orada yıpranmıyor da sen niye yıpranıyorsun?” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...