Tgrt Haber

Mustafa Destici'den yeni anayasa çıkışı: Umarım darbeci anayasadan kurtuluruz 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Nisan 2024 22:28 - Güncelleme : 30 Nisan 2024 22:29

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerin ardından gündeme gelen yeni anayasa konusu hakkında açıklamalarda bulundu. Destici, Türkiye'nin 'antidemokratik' anayasadan bir an önce kurtarılması gerektiğini belirterek, "Partilerimiz, uzlaşmacı tavır ortaya koyar ve inşallah Türkiye bu darbe Anayasasından kurtulur." dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak seçilen Kadir Özkaya'ya yaptığı hayırlı olsun ziyaretinden sonra konuştu.

Türkiye'nin mevcut antidemokratik anayasadan bir an önce kurtulması gerektiğini vurgulayan Destici, 2011 yılındaki referandumla birlikte bireysel başvuru hakkının kazanılması sonucu Anayasa Mahkemesi'nin iş yükünün arttığını belirtti. 

Mustafa Destici'den yeni anayasa çıkışı: Umarım darbeci anayasadan kurtuluruz  - 1. Resim

Destici, binlerce başvurunun mahkeme tarafından değerlendirildiğini aktardı. Ayrıca, Başkan Özkaya ile bir araya geldiğinde, HDP'nin kapatılması, Hazine yardımlarının kesilmesi ve Can Atalay davası gibi konuların görüşüldüğünü dile getirdi.

Mustafa Destici, yargı kararlarına riayet edilmesi gerektiğini ve herkesin yargı kararlarına uyması gerektiğinin altını çizdi. 

Mustafa Destici'den yeni anayasa çıkışı: Umarım darbeci anayasadan kurtuluruz  - 2. Resim

"DARBE ANAYASASINDAN KURTULMAMIZ LAZIM" 

Yeni anayasa değişikliğine değinen Destici, Türkiye'nin, darbecilerin, cuntacıların yaptırdığı antidemokratik anayasadan bir an önce kurtarılması gerektiğini sık sık dile getirdiklerini hatırlattı. Anayasada her zaman yeni değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Destici, şu açıklamaları yaptı: 

"2017'de yine anayasa değişikliği oldu, aradan 7 sene geçti şimdi tekrar anayasa konuşuluyor. Keşke o zaman toptan bir anayasa değiştirilebilseydi. Bugün zamanımız da var, 3-4 yıl seçimsiz zaman gözüküyor. Partilerimiz, kendi parti menfaatlerini, ideolojik çıkarlarını değil, ülkenin, milletin, hukukun çıkarlarını, demokratikleşmeyi, hukukun üstünlüğünü öne koyarak, bir anayasa yapma konusunda uzlaşmacı bir tavır ortaya koyarlar ve inşallah Türkiye bu darbe anayasasından kurtulur."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...