Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül birleşme duyurusunda Kılıçdaroğlu'na destek verdi! Türkiye Değişim Partisi resmen CHP’ye katıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Haziran 2023 13:57 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 14:05
mustafa sarıgül,kemal kılıçdaroğlu,chp

CHP Erzincan Milletvekili ve TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin bugün düzenlenen törenle CHP’ye resmen katıldığını ilan etti. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Sarıgül amaçlarının birleşme olduğunu kaydetti.

14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin Erzincan milletvekili adayları listesinde birinci sırada olan ve seçilen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada partisinin CHP’ye katılacağını ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarıgül, ”Partimiz olağanüstü Kongresini yapmış CHP ile birleşmesinin yararlı olacağına karar vermiştir” derken "Bugün itibari ile aldığımız kararla TDP, CHP ile bütünleşmiştir." diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERDİ

CHP'de seçim sonrası başlayan değişim tartışmaları sürerken Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Sarıgül, "CHP'yi derleyecek, toparlayacak yerel seçime hazırlayacak isim Kemal Kılıçdaroğlu'dur." ifadelerini kullandı.

Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkanlar;

O kadar baskıya rağmen yapılan seçimler gösterdi ki bu yönetim sestemine karşı kuvvetli bir direnç var. Buyönetim sisteminin doğru olmadığını neredeyse Türkiye’nin yüzde 50’si kabul etmiyor. Bu inancın, bu dik duruşun mimarı Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şimdi de görüyorum ki CHP ve sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye destek vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı demek için CHP’de birleşiyoruz. Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanıdır.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...