Tgrt Haber

Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e sert tepki: İstifa et, delikanlıca aday ol

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Ağustos 2023 21:50 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 00:14
Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e sert tepki: İstifa et, delikanlıca aday ol
Mustafa Sarıgül,Özgür Özel,CHP,Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanlığına talip olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e sert sözlerle yüklendi. CHP'de genel başkan arayışı olmadığını söyleyen Sarıgül, "Ne istediniz de Kılıçdaroğlu engel oldu? Adayım diyorsan istifa et, delikanlıca çalış" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim yenilgisinin ardından başlayan taht kavgası krizinin boyutu giderek derinleşiyor. CHP'deki değişim tartışmalarına değinen CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu dile getirdi. Sorumluluk almaya ve fedakarlık yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Özel, "Partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Genel başkanlıksa genel başkanlık" şeklinde konuştu.

"DELİKANLICA ADAY OL"

Özgür Özel'in sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den tepki geldi. Özel'i hedef alan Sarıgül, "Birisi adayım diyorsa bulunduğu görevlerden istifa etmeli, çıkmalı delikanlıca mertçe çalışmasını yapmalı" dedi.

"CHP'DE GENEL BAŞKAN ARAYIŞI YOK"

Fox TV canlı yayınına konuk olan Sarıgül, Özel'in açıklamalarının yanlış olduğunu vurgulayıp, "Bu partimizin kültüründe ve geleneğinde yoktur. Bu kaos CHP’mizi yıpratır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde şu anda bir genel başkan arayışı yoktur. Bizim bir genel başkanımız var" ifadelerini kullandı.

"NE İSTEDİNİZ DE KILIÇDAROĞLU ENGELLEDİ?"

Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir lider olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül, "Kılıçdaroğlu, 1,5 puan daha fazla alsaydı bugün karşısında olanlar diyeceklerdi ki ‘bravo tebrik ediyorum, hayatında bir araya gelmeyen grupları bir araya getirdiniz’ diyeceklerdi. Onlar hangi çalışmayı yapmak istedi genel başkanımız engel oldu" diye konuştu.

Sarıgül, "Vicdan koltuk kavgası yapanları yarı yolda bırakacaktır. Hiç kimsenin CHP kimliğini yıpratmaya hakkı yoktur" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...