Tgrt Haber
09 Ocak 2015 10:53

Ömer Çelik, 'Kendilerine Müslüman diyen caniler'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 'İslam'ın ve Müslümanların İslam adına hareket ettiğini söyleyen ve kendilerine Müslüman diyen caniler tarafından tehdit edildiği küresel bir tehditle karşı karşıyayız. Bu canileri kayıtsız şartsız bir şekilde lanetliyoruz' dedi.

Ömer Çelik, 'Kendilerine Müslüman diyen caniler'
ömer çelik,Kültür ve Turizm Bakanı,

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki adresinden Boko Haram örgütünün Nijerya'da yaptığı katliama tepki gösterdi. Boko Haram örgütünün Nijerya'nın Baga kentinde gerçekleştirdiği saldırılarda 2 binden fazla kişiyi öldürdüğünü belirten Çelik, bu örgütün bir katliam şebekesi ve insanlık için lanetlenmesi gereken bir tehdit olduğunu açıkladı. Nijerya halkının bu acı günlerinde yanında olduklarını ifade eden Çelik, "İslam'ın ve Müslümanların İslam adına hareket ettiğini söyleyen ve kendilerine Müslüman diyen caniler tarafından tehdit edildiği küresel bir tehditle karşı karşıyayız. Bu canileri kayıtsız şartsız bir şekilde lanetliyoruz. Bu canice eylemler hiçbir sosyal ya da siyasal gerekçeyle mazur gösterilemez. Terör eylemlerinin sosyal ya da siyasal gerekçelerle mazur gösterilmesi teröre nefes üfler, güç verir. Terör her şekliyle lanetlenmeli, mahkum edilmelidir. Ve terörle mücadele edilmelidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...