Tgrt Haber
13 Eylül 2021 20:12

Ömer Çelik'ten CHP'li belediyenin zincirli kadın gösterisine tepki: Zekasızlık örneği

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bu yıl içinde 130 terör eyleminin önlendiğini kaydeden Ömer Çelik, Türk siyasetindeki laiklik tartışmalarına ilişkin "AK Parti'nin laiklik konusuyla ilgili duruşu nettir, Anayasadan kesinlikle çıkartılamaz" ifadelerini kullandı. Afganistan'daki Taliban hükümetinin kapsayıcı olmadığını söyleyen Çelik, CHP'li Edremit Belediyesi'nin 'zincirli kadın' gösterisine ise "Tam bir zekasızlık örneği" sözleriyle tepki gösterdi.

Ömer Çelik'ten CHP'li belediyenin zincirli kadın gösterisine tepki: Zekasızlık örneği
ak parti,ömer çelik

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 18.55'te parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı saat 20.00 sıralarında sona erdi. 

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

"EREN OPERASYONLARI 15 BÖLGEDE SÜRÜYOR"

"Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti üçüncü yılına girdi. Hakkari, Şırnak, İzmir ve Muş'ta da aileler vicdan nöbetini tutmaya devam ediyor. Diğer illerdeki anneler de gündemimizdedir.

Terörle mücadele operasyonları güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren operasyonları 15 bölgede sürüyor. TSK'nın Irak'ın kuzeyinde başlattığı Pençe operasyonları da devam ediyor. İnsanlık düşmanı yapı olan terör karşı yapılan mücadele sorumluluğumuzdur.

130 TERÖR EYLEMİ ÖNLENDİ

Güvenlik güçlerimiz bu sene ülkemizde 130 terör eylemi engellenmiştir. Bu eylemlerden 126'sı PKK, 3'ü DEAŞ, biri ise aşırı sol örgüt tarafından planlandı. Engellenen 130 eylem karşısında kararlı mücadele veren güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Terör örgütünün üst düzey yöneticilerine yönelik operasyonlar da devam ediyor.

"EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE17 KATINA ÇIKARILDI"

Okul öncesi eğitim çocukları eğitime hazırlamak için kritik bir rol oynuyor. Son 18 yılda okul öncesi eğitime erişen öğrenci sayısı 4 kat artmıştır. 4+4+4 sistemiyle 12 yıllık kesintisiz eğitime geçmemiz, okullaşma oranını 87.93'e ulaştırdı. MEB'in bütçesi sürekli olarak artırılmıştır. Eğitime ayrılan bütçe 17, yatırıma ayrılan bütçe 5 katına çıkarılmıştır. Öznemiz öğretmenlerimizdir. Eğitim alanını güçlendirmeye devam edeceğiz. Eğitim ülkenin geleceğidir.

Ömer Çelik'ten CHP'li belediyenin zincirli kadın gösterisine tepki: Zekasızlık örneği

"MISIR ÖNEMLİ ORTAKLARIMIZDAN BİRİ"

Mısır'la ilişkilerimizde normalleşme süreci yaşanıyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Mısır ülkemizin önemli ortaklarından bir tanesi. Tarihten gelen kardeşlik bağlarımız, dostluk bağlarımız var. Mısır ile ikili ilişkilerin yanı sıra Libya, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz'deki meseleler Mısır ile konuşmamız gerekn konular.

AFGANİSTAN'DAKİ SON DURUM

NATO destek misyonunun sona ermesiyle bizim askerlerimiz ülkemize dönmüş oldu. Böylece kahraman askerlerimiz 20 yıl boyunca yaptığı görevini tamamlamış oldu. Büyükelçiliğimiz kapatılmadı, hizmet vermeye devam etmektedir. Bizim dışımızda Pakistan, Rusya, Çin ve İran Büyükelçilikleri faaliyetlerini sürdürüyor.

"TALİBAN KAPSAYICI OLAMADI"

Kapsayıcı bir hükümetin ortaya çıkmasını diliyoruz ama kapsayıcı olduğunu söyleyemeyiz 33 kişilik hükümetin geçici olduğu ifade ediliyor. Bu hükümet yeterince kapsayıcı olmadı. Takiplerimizi sürdüreceğiz. Dini, etkin ve yerel güçlerin mecliste söz sahibi olmasını umuyoruz. Kadın hakları konusunu takip ediyoruz.

DEAŞ'I DESTEKLEYEN FRANSIZ FİRMASI LEFARGE'A TEPKİ

Şimdi yeni bir şey çıktı. Frsanız Lafarge firması, Gizli Servisi'nin bilgisi dahilinde DEAŞ'ı desteklemiş. Bu faaliyet insanlığa karşı işlenen suçlara örnektir. Fransız yargısı da Lafarge firmasının yargılanması için karar aldı.

'TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI' İFADESİ TARTIŞMALARI

Gündeme getiren milletvekili bilgisizlik yüzünden dile getiriyor. Türkiye Cumhurbaşkanı demek Türkiye Cumhuriyeti'nin başı demektir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ifadesinin TDK'ya göre tekrar olduğu ifade ediliyor. Bu yaklaşımla eleştirmek tamamen bilgisizliktir."

SİYASETTEKİ LAİKLİK TARTIŞMASI

Sayın Resul Tosun'un da Engin Özkoç'un da ifadelerine katılmıyoruz. AK Parti'nin laiklik konusuyla ilgili duruşu nettir, tüzüğümüzde var. Anayasada kalmasını istiyoruz, kesinlikle çıkartılamaz. Laiklik etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda barışı sağlayan bir mekanizma. Bir laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyor. Laikliğin istismarıdır laikçilik. AK Parti iktidara geldiği ilk günden beri Laiklik prensibini güçlü bir şekilde korumuştur. Cumhuriyet laiklik ve demokrasi arasındaki denge iyi işlediği zaman Türkiye'nin ilerlemesi her zaman iyi olmuştur.

CHP'Lİ BELEDİYEDENİN ZİNCİRLİ KADIN GÖSTERİSİNE TEPKİ

Kıyafet inanç ya da yaşam tarzlarından dolayı aşağılama olarak değerlendiren varsa Cumhuriyeti anlamamıştır. Türkiye'de, Kurtuluş döneminde o kıyafetle kadınlar anneler cepheye mermi taşıyorlardı. Bu kadar vahşi bir şey olabilir mi? Tam bir zekasızlık örneği. Ne Cumhuriyet'ten, ne tarihten ne de kadın haklarından nasibini almış. Yaşam tarzı ne olursa olsun bizi ilgilendirmez. Kadınların bir tanesine bile saygısızlık taşıyorsa elimizin tersiyle itmemiz lazım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...