Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 00:50

Ömer Halisdemir'e darbeci diyen İYİ Parti'li Uğur Songül Sarıtaşlı'ya ihraç talebi

15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı koymak isterken şehit olan Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Parti'li Songül Sarıtaşlı, gelen tepkiler sonrası partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Ömer Halisdemir'e darbeci diyen İYİ Parti'li Uğur Songül Sarıtaşlı'ya ihraç talebi
ömer halisdemir,iyi parti,darbe

15 Temmuz'un kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir için “darbeci” ifadesini kullanan İYİ Partili Songül Sarıştaşlı'nın sözleri karşılıksız kalmadı. Sarıtaşlı, partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

"ASIL DARBECİ ÖMER HALİSDEMİR" DEMİŞTİ

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki topladı. Songül Sarıtaşlı’nın "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?" ifadeleri sonucu sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Sarıtaşlı, yoğun tepki üzerine Twitter üzerindeki şahsi hesabından söz konusu paylaşımı silerek sosyal medya hesabını kapattı.

Ömer Halisdemir'e darbeci diyen İYİ Parti'li Uğur Songül Sarıtaşlı'ya ihraç talebi

KESİN İHRAÇ TALEBİ!

Yaşanan skandal ve gelen tepkilerin ardından parti yönetimi harekete geçti. İyi Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Uğur Songül Santaşlı'nın yaptığı paylaşımı akıl ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandaşının kabul edemeyeceğini belirten Sağol şöyle konuştu:

"İl Teşkilatımız ve bütün İyi Parti camiasını derinden üzen oldukça çirkin bir paylaşımda bulunmuştur. Şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki varoluş mücadelesinin milyonlarca şehidinden birisidir. Ayni zamanda şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin yiğit evlatlarının bundan böyle darbeye kanları ve canları pahasına müsaade etmeyeceğini gösteren öncü bir şehidimizdir. Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz, şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kata kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz an itibarıyla bahse konu kişiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiğimizi ve bundan sonrasını yüce Türk adaletine bıraktığımızı kamuoyuna duyururuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...