Tgrt Haber

Özgür Demirtaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

05 Mart 2023 09:39 - Güncelleme : 05 Mart 2023 10:56
Özgür Demirtaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
cumhurbaşkanı,aday,Özgür Demirtaş

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp 6'lı masayı terk eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışı siyasete damga vururken, muhalefet kanadının kimi aday göstereceği merak konusu oldu. Adı sık sık cumhurbaşkanı adaylığı için geçen Finans profesörü Özgür Demirtaş, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Altılı masa etrafında bir araya gelen Millet İttifakı, seçimlere 3 aydan az bir süre kala 'kazanacak aday' krizi sebebiyle darbe yedi. Masada CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın artık millet iradesini yansıtmadığını söyleyerek ittifaktan çekildi. 

Akşener'siz dün ilk kez toplantı yapan 5 lider, Millet İttifakı'nın adayını 6 Mart Pazartesi günü kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi. Söz konusu ismin Kemal Kılıçdaroğlu olmasına kesin gözüyle bakılırken, gözler bir yandan da İYİ Parti'nin yapacağı hamleye çevrilmiş durumda. Meral Akşener'in adaylığı da dahil olmak üzere çeşitli senaryoları ele alan İYİ Parti'nin gündemine son olarak hukukçu Ersan Şen geldi. Dün akşam katıldığı televizyon programında adaylığını ilan eden Ersan Şen, konuya ilişkin İYİ Parti'den de görüşme daveti geldiğini açıkladı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN ADAYLIK İDDİALARINA CEVAP

Siyaset gündeminde muhalefetten çıkacak aday ya da adayların kim olacağı merak edilirken, bu konuda adı sık sık anılan isimlerden Finans Profesörü Özgür Demirtaş da yeniden gündeme geldi. Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktığı yönündeki bir haber üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Siyasete uzak olduğunu söyleyip iddiaları yalanlayan Özgür Demirtaş, yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"Yalan! Hiçbir zaman yakmadım yakmam. 2018’den beri adımı Cumhurbaşkanı adayı diye çıkarıyorlar. Değilim! Olsam buradan yazarım. Ben ülkesini, gençleri çok seven, teknolojiye ilgili, ekonomi-finans alanlarında üst düzey akademik yayın yapan basit biriyim. Sizden farkım yok.

Arkadaşlar, siyasete uzağım! Hiçbir siyasi oluşumla bir ilgim yok. Ancak arka plandan; dil-din-ırk-köken ayrımı yapmayan, değişen dünyayı yakalamaya açık olan, teknolojik devrim isteyen, ‘sosyal ve demokrat’ siyasi partilere önerimi her zaman iletirim.

Ayrıca depremzedeler benim gözümde kimin hangi siyasi partiyle dans ettiğinden ve Türkiye’nin suni siyasi gündeminden çok daha önemli. Beni twitter trendlerden hemen düşürün. Önemli olan benim yerime depremzedelerin ihtiyaçlarını konuşmamız. Onları trend yapmamız. Haksız mıyım?"

https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1632171532159012869

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...