Tgrt Haber

Özgür Özel, CHP'nin son anketini paylaştı: Büyükşehirlerde büyük hüsran

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 16:37 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 16:55
Özgür Özel, CHP'nin son anketini paylaştı: Büyükşehirlerde büyük hüsran
CHP,,anket,seçim,yerel

CHP'nin 38. Olağan Büyük kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu saf dışı bırakarak başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, son anketi paylaştı. Ankete göre CHP'de 3 büyükşehir haricinde diğer büyükşehirlerde yükseliş yok.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği takvime göre ön seçimin yetişmesinin mümkün olmadığını ancak bunun ön seçim yapmayacakları çıkarımında bulunulmaması gerektiğini söyledi. 

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, "Önümüzdeki pazartesi çok karar açıklayacağız. Pazartesi itibariyle bizde olan tüm il ve ilçe belediyelerinde anket yapacağız. Ankette iyiye gidenlerin, geçmişten bu yana iyi durumda olanların adaylığını hemen açıklayacağız. Geçmişten kötü olanlara yöntem belirleyeceğiz" dedi. 

8 ŞEHİR İÇİN ANKET YOLDA 

Pazartesi gününden itibaren 2019 yılında kazandıkları şehirlerde anket yapacaklarını söyleyen Özel, "Ankette iyiye gidenlerin, geçmişten bu yana iyi durumda olanların adaylığını hemen açıklayacağız. Geçmişten kötü olanlara yöntem belirleyeceğiz" diye konuştu. 

ÜÇ BÜYÜKŞEHİR HARİCİNDE GERİYE GİDİŞ VAR

İstanbul, Ankara ve Aydın belediye başkanlarının son anketlerde, şehirlerinde açık ara farkla önde olduğunu söyleyen Özel, bu üç şehir dışında kalan 8 büyükşehirde anket yapılacağını belirtti.

Özel, 11 büyükşehir belediyesinin 8'inde yükseliş kaydedilmediğini aktardı.  

"ÖRGÜTÜMÜZE GÜVENECEĞİZ"

Örgütün ön seçim veya anket isteyebileceğini ya da bir aday isminde tam mutabakat sağlanabileceğini belirten Özel, "Yaygın olarak yapacağımız şey, örgüt denetimde ön seçim. Örgütümüze güveneceğiz" dedi. 

CHP, 2019'DA 11 BÜYÜKŞEHİRİ KAZANDI 

Öte yandan CHP, 2019 yılındaki yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediyesini kazanmıştı. Bunlar; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cem15 Kasım 2023 21:00

Uygulama çok güzel olmuş

Sonraki Haber Yükleniyor...