Tgrt Haber

Özgür Özel'den 'bildiri' savunması: A4 kağıdı üzerinde buluşmayacağız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Aralık 2023 15:51 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 15:52
,CHP,,imza

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerle ilgili Meclis'teki ortak bildiriyi imzalamayan CHP lideri Özgür Özel, neden imza vermediklerini açıkladı. "Hataları yapan, soruları cevaplamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız" diyen Özel, "Bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım" diyerek kendini savundu. 

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit bölgesinde 12 askerin şehit olmasının ardından Meclis'te AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin 'terör kınama' bildirisine CHP'nin imza atmamasının ardından çıkan tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özel'in bildiriye imza vermemesini sert dille eleştirirken, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Yüce Meclis'te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur" dedi. 

"AYNI KAĞITTA BULUŞMAYACAĞIZ"

Çelik'in bu çıkışının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den savunma geldi. Ortak bildiriye neden imza atmadıkları hakkında konuşan Özel, "Hataları yapan soruları cevaplamayan bir iktidarla aynı a4 kağıdının üzerinde buluşup da onlara meşruiyet kazandırmayacağız. Sorulara cevap versinler bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım" dedi. 

"ŞEHİT GELMEYECEK 5 BİN BİLDİRİ İMZALAYAYIM"

MSB'nin Meclis'i bilgilendirmesi gerektiğini savunan Özel, "Siz bildiriye imza atın' diyorlar. Öyle yağma yok bildiri imzalamakla şehit gelmiyor olsa ben günde 5 bin tane bildiriye imza atayım. Biz bildiriye imza atıyoruz, onlar bayrağı asıyorlar, bir sonraki şehide kadar herkes unutuyor. Unutmamak için itiraz ediyoruz. Bugün saat 11’de açıldık. Meclis’te Bakan vardı, Mehmet Şimşek. Soruldu hükümet bilgilendirecek mi diye. Hayır dedi. Şimdi bambaşka şeyler konuşuluyor Meclis’te" diye konuştu. 

ÇELİK'E CEVAP: YAĞMA YOK 

Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclis’te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur” sözlerine de cevap verdi. 

Özel, “Ömer Çelik çok kolay bir siyasete alışmış. Bugün ezberi bozulduğu için ne diyeceğini şaşırmış. Bir bizim imzaladığımız, bir de grubunun imzaladığı bildiriye bak. Senin şaşırdığın muhalefet olarak kolayca arkana dizilmemiş olmamız. Senin şaşırdığın bugün milli güvenlik bakanından bilgi istiyor olmamız. CHP’nin terörle mücadele konusunda en ufak bir tavizi olmaz. Terörle mücadele ederken TSK’ya destek vermek başka bir şeydir hatalarını yapan iktidarı tartışmamak başka bir şeydir. Bundan sonra öyle yağma yok" diyerek cevap verdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...