Tgrt Haber

Özgür Özel'den yerel seçim talimatı: Örgütlerle konuşun, fotoğrafımı asmayın  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 09:00 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 09:13
Özgür Özel'den yerel seçim talimatı: Örgütlerle konuşun, fotoğrafımı asmayın  
,talimat,seçim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim için örgütlere talimat verdi. İl başkanları toplantısında partililerle konuşan Özel, "Örgütlerinizle konuşun, aday önerilerinizle gelin" dedi. Toplantıda tüzük kurultayının mayıs ayına ertelenmesi yönünde karar alındığını bildiren Özel, il başkanlıklarına fotoğrafının asılmaması yönünde talimat verdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün partisinin genel merkezinde 81 il başkanıyla tüzük kurultayı ve yerel seçim tartışmalarıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkan'ın haberine göre, Özel’in toplantıda başkanlara "Nerede ne yapacağımıza sizinle karar vereceğiz. Örgütlerinizle konuşun. Aday önerilerinizle gelin. Çalışmalarınızı yapın. Nasıl bir yol izleyeceğimizi konuşalım" dediği öğrenildi. Ayrıca Özel’in başkanlara yerel seçim süreci boyunca sık sık görüşlerini alacağına dair söz verdiği de kaydedildi.

YENİ YÖNTEM BELİRLENECEK

İl başkanlarıyla gerçekleştirilen değerlendirmelere göre, partinin örgütleri kendi illeriyle ilgili raporlar hazırlayacak. Bu raporlar, hangi ilçede önseçim talep edildiği, hangi ilçede eğilim yoklaması düzenlenebileceği ve hangi ilçede adayın genel merkez tarafından belirlenmesinin daha uygun olabileceği gibi soruların cevapları olacak. Mevcut belediye başkanları için ise memnuniyet ve performans ölçümü yapılacak.

Mevcut başkanlar, memnuniyet analizi sonuçlarına göre değerlendirilecek. Eğer yüksek bir memnuniyet oranına sahiplerse, onlarla devam edilmesi gündeme gelecek. Ancak beklenen desteği alamazlarsa, yeni aday belirleme çalışmaları başlatılacak. Başkanlar, Aralık ayından itibaren partinin faaliyetlerinin hız kazanacağını belirterek, adaylık açıklamalarının öncelikle CHP'nin kontrolünde olmayan bölgelerde odaklanacağını vurguluyor. Ayrıca, aday belirleme sürecinde genel merkez, özel heyetler oluşturacak ve örgütlerin çalışmalarıyla birlikte hangi yöntemin uygulanacağına dair kararlar alacak.

TÜZÜK KOMİSYONU 

Öte yandan toplantıda tüzük kurultayı konusu da ele alındı. İl başkanları, "Bir tüzük komisyonu oluşması, bir rapor hazırlanması, sonra da bir aylık kurultay delegelerine bir süre verilmesi gerekiyordu. Bunlar yapılmadığı için şimdi yapılsa en erken aralık ayının sonunda kurultay bir tarih ortaya çıkıyor. Durum böyle olunca bir çok il başkanı ‘Bu takvimde bunu yapamayız’ düşüncesini dile getirdi” dedi. Bunun üzerine kurultayın ertelenmesine karar verildiğini söyleyen başkanlar, “Ama bu kararı alırken de ‘Tüzük değişikliği hiç olmayacak mı?’ sorusu söylendi. Bunun da olmaması için konu parti meclisine yönlendirildi ve söz alındı” diye konuştu. Toplantıda alınan karara göre Parti Meclisi ilk toplantısında yasal süreci başlatacak, bir tüzük komisyonu oluşturacak ve çalışmalarına başlayacak. Bu kapsamda eski yönetimin bugüne kadar biriktirdiği her şeyden faydalanılacak. CHP lideri Özgür Özel’in de “değişim” gündemiyle hazırladığı kitapçıkta yer alan vaatler gerçekleştirilecek. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra, yerel seçimlerin bitiminde, 2024 Mayıs sonunda tüzük kurultayı gerçekleştirilecek. CHP lideri Özel’in de konuyla ilgili “Mayısta kesinlikle tüzük değişecek. Kadın, genç temsili güçlenecek. Ön seçim yapısı sağlamlaşacak" sözünün iletildiği vurgulandı. 

'FOTOĞRAFIMI ASMAYIN' TALİMATI 

Toplantıda bazı il başkanlarının il binalarında hala önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarını olduğu söyleyerek, “Yerine artık sizin fotoğraflarınızı asalım mı?” sorusunu sorduğu iletildi. Özel’in de buna, "Atatürk’ün ve önceki genel başkanların fotoğrafları olabilir ama kendi resimlerimi il başkanlıklarına asmanızı istemiyorum. Bunu kurultaydan önce de söylemiştim" cevabını verdiği belirtildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...