Tgrt Haber

Saadet, Millet İttifakı'ndan ayrılıyor mu? İşte kritik görüşmenin perde arkası

11 Kasım 2021 14:23
Saadet, Millet İttifakı'ndan ayrılıyor mu? İşte kritik görüşmenin perde arkası
erdoğan,temel karamollaoğlu,saadet partisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmesinin perde arkası da ortaya çıkmaya başladı. Karamollaoğlu'nun ajandasında, parlamenter sistem önerisi, ekonomik sıkıntılar, toplumdaki adaletsizlik algısı vardı. Görüşme başladıktan sonra ise akıllara, "Saadet Partisi, Millet İttifakı’ndan ayrılır mı?" sorusu geldi. İşte kritik görüşmeye ilişkin detaylar…

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşme turuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’la devam etti.  Kritik görüşme Beştepe’de 2 saat 20 dakika sürdü. Kritik zirvenin perde arkası netleşmeye başladı.

Dostane bir görüşme olduğunu belirten Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi “2 saat kadar uzun bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın temas etmediğimiz konu kalmadı. Bazı noktalarda aynı bazı noktalarda farklı fikirleri taşıyoruz” diyerek özetlemişti.

KARAMOLLAOĞLU'NUN AJANDASINDA NE VARDI?

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşme olumlu bir havada geçti.  Ülke, bölge ve dünya gündemindeki konular ele alındı. Temel Karamollaoğlu’nun ajandasında; parlamenter sistem önerisi, ekonomik sıkıntılar, toplumdaki adaletsizlik algısı vardı.

SAADET, MİLLET İTTİFAKI'NDAN AYRILIYOR MU?

Görüşme başladığı andan itibaren “Saadet Partisi, Millet İttifakı’ndan ayrılır mı?” “Erdoğan, Karamollaoğlu’nu Cumhur İttifakı’na geçmesi yönünde ikna edebilir mi?” soruları akıllardaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi’ni, CHP ya da HDP ile aynı kulvarda değil, yanında görmek istiyor. Sadece oy odaklı da değil, edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’e giderken Cumhur İttifakı’nı genişletmek niyetinde olduğu belirtiliyor.

Saadet Partisi hali hazırda Millet İttifakı içinde yer alıyor. Bir değişim öngörülmüyor fakat diyaloğun sürmesi milli görüş tabanına da olumlu sinyaller veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...