Tgrt Haber
04 Şubat 2014 10:47

'Siyasi istikrara yönelik saldırı yapılmak istendi'

Başbakan Erdoğan, '17 Aralık'ta Türkiye'de, ekonomiye, siyasi istikrara, demokratik kazanımlara yönelik yeni bir örgütlü saldırı yapılmak istendi' dedi.

'Siyasi istikrara yönelik saldırı yapılmak istendi'
almanya, Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsü,

Alman Dış Politika Enstitüsü'nde "21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya" temalı konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB üyelik sürecine ilişkin, "Esasen, dünyamızın son yıllarda şahit olduğu önemli hadiseler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin önemini, Türkiye'nin AB üyesi olmasının hayatiyetini net bir şekilde ortaya koydu" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, "Küresel finans krizi, Arap uyanışı, Suriye ve Mısır meseleleri başta olmak üzere çok sayıda gelişme, aslında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne değil, Avrupa Birliği'nin Türkiye’ye olan ihtiyacını hepimizin görmesini sağladı" dedi. 17 Aralık'ta Türkiye'de, ekonomiye, siyasi istikrara, demokratik kazanımlara yönelik yeni bir örgütlü saldırı yapılmak istendiğini söyleyen Erdoğan, "Kararlı ve dik duruşumuz sayesinde, özellikle de halkımızın desteğiyle, bu saldırıyı da etkisiz hale getirdik" diye konuştu.
Erdoğan, "İki ay sonra, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler, Türkiye için tarihi nitelikte bir dönüm noktası olacak" dedi. Başbakan Erdoğan, "20'nci yüzyılın tarihini, Osmanlı Devleti'ni, ya da Türkiye Cumhuriyeti'ni dışarda tutarak yazmak ne kadar imkansızsa 21'inci yüzyılın tarihini de Türkiye'siz şekillendirmek o kadar imkansızdır" dedi. "Ortadoğu’da vicdanlar yaralandıkça, vicdanlardaki adalet duygusu zedelendikçe, bunun tüm dünyaya bedeli de ağır oluyor" diyen Erdoğan, "Şu anda, Suriye içinde Yermuk'ta, bir şehrin topyekün cezalandırılmasını, bir şehrin bütünüyle açlık ve sefalete terkedilmiş olmasını hiç duymayabilirdik. Biz bunu yapmadık, yapamayız. Tarih, bize bunu yapma hakkı vermiyor" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, "Hamburg'da, Frankfurt'ta eylemler yapıldı ve bizim polisimiz ile mukayese edilemeyecek düzeyde şiddet uygulandı, bunu nereye koyacaksınız?" dedi. Başbakan Erdoğan, paralel yapılanma ile ilgili, "Bedeli ne olursa olsun, bu iş çözüme kavuşturulacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...