Tgrt Haber

Son dakika! Başörtüsü için yeni anayasa açıklaması! MHP lideri Bahçeli: Destek vereceğiz

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
08 Ekim 2022 13:37 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 14:11
Son dakika! Başörtüsü için yeni anayasa açıklaması! MHP lideri Bahçeli: Destek vereceğiz
Bahçeli,başörtüsü,yeni anayasa

Son dakika haberi: Siyasette başörtü tartışması sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği teklifini TBMM'ye geldiğinde destekleyeceklerini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gazetecilerin sorularını cevaplayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, 'Daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması, bu taşınmanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından üzücü olmuştur.' dedi.

Bahçeli, "(Başörtüsü) Bugünkü TBMM’de Cumhur İttifakı’nın oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye Anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP bunun gerçekleşmesi için elden gayreti gösterecek. Bu gayretin çerçevesinde de mecliste oluşan bütün siyasi partilerin bu hayırlı bir teşebbüsü ortaya koymuş olan sayın Cumhurbaşkanımıza da onun yönetimini de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu belirtirim.” dedi.

SEÇİMLERİN ERKENE ALINACAĞI İDDİASI

Bahçeli seçim tarihine ilişkin, "Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir mevcut yönetim böyle bir düşünceyi diğer siyasi partilerle paylaşır ise belli bir kararı alır ve uygular'' diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...