Tgrt Haber

Son dakika! Bu gidişle kimse kalmayacak... İYİ Parti'de 4 ilçe başkanı görevden alındı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2023 16:02 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 16:35
Son dakika! Bu gidişle kimse kalmayacak... İYİ Parti'de 4 ilçe başkanı görevden alındı
CHP,,Yerel seçim,İstifa,Son dakika

Son dakika haberi: CHP'nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım yaptığı açıklamada; Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını duyurdu.

Yerel seçimlerde CHP'nin ittifak teklfini reddedip her bölgeden kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor. Peş peşe gelen istifa açıklamarına ve görevden alma duyurularına bir yenisi daha eklendi.

4 İLÇE BAŞKANI DAHA GİTTİ

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım sosyal medya hesabından yaptğı açıklamada; Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını duyurdu.

ANKARA MİLLETVEKİLİ DE İSTİFA ETTİ

Öte yandan öğle saatlerinde İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İyi Parti'den istifa ettiğini, TBMM üyeliğini bağımsız milletvekili olarak sürdüreceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde başlayan siyasi ittifak tartışmalarının, yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde devam ettiğine işaret eden Arslan, İYİ Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ittifaksız girme yönündeki kararını anımsattı.

"İŞ BİRLİĞİ YAPMAMA KARARI UYGUN DEĞİL"

Yüksel Arslan, yerel seçime ittifaksız girme kararının alınması sürecinde il ve 21 ilçe teşkilatının yanı sıra İyi Partiyi destekleyen seçmenin iradesini yetkili parti organlarına ve Genel Başkan'a iletme sorumluluğunu yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle gönlüm ferah, içim rahattır. Bu itibarla, toptancı bir yaklaşımla İYİ Partinin Ankara'da büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı seçiminde işbirliği yapmaksızın aday çıkarma kararının uygun olmadığını belirtmek isterim"

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...