Tgrt Haber

Son dakika! CHP lideri Özgür Özel'den İYİ Parti'nin ittifak kararına ilk yorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 14:06 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 15:21
chp,Özgür Özel,,yerel seçim,ittifak

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Yerel seçimlerde iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin kararına ilişkin ilk kez konuşan Özel "Eski dosttan düşman olmaz. Alınan karara saygılıyız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin CHP'den gelen iş birliği kararını reddetmesinin ardından gözlerin çevrildiği isim olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti'nin kararına saygılı olduklarını belirten Özgür Özel, parti teşkilatına da seslenip "Sakın İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz" ifadelerini kullandı. Bundan sonraki süreçte ittifakı toplumsal tabana yaymaya çalışacaklarını kaydeden Özel, "Bütün milletimizle ittifak yapacağız" dedi.

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bizim iktidarımızda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın adı Aile ve Kadının Eşit Temsil Bakanlığı olacak. Hayatın yarısı kadın, yarısı erkek. Bu toplum eşittir. Birlikte olacağız, birlikte yöneteceğiz.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. Bir kereliğine verdikleri 5 bin TL'lik ikramiye her ay verilmeli.

İYİ PARTİ'NİN İTTİFAK KARARINA İLK YORUM

İttifak kelimesini kullanmadım, o kelime yoruldu, yıprandı. İYİ Parti lideri Sayın Akşener'i ziyaret ettik, onlar da bizi karşıladı. 81 ilde aday çıkarma kararından haberdar olduğumuzu söyleyip, mümkünse bu kararın bir kez daha değerlendirilmesini önerdim. 

Ne teklif ediyorsunuz dendi. Bir masa kuralım, oturalım konuşalım, mümkün olan en çok yerde iş birliği yapalım dedik. Sağ olsunlar çok iyi ev sahipliği yaptılar. Kendileri bunu Genel İdare Kurulu'na (GİK) götüreceklerini söylediler. GİK'in kararı, seçime tek başına girme yönünde oldu. Alınacak her karara saygılıyız demiştim, yine öyle diyorum.

İYİ Parti geçmişte çok önemli iş birlikleri yaptığımız, kıymet verdiğimiz bir partidir. Yakasında güneş görünce iyi bir insan gördüm derim.

Bütün örgütümüzden talebim şudur. Eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti çağdaş insanların partisidir. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz, bundan sonra da birlikte çok şeyi başaracağımız iyi insanların partisidir.

YENİ YOL HARİTASI

Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul'a ihanet edenler geri dönmesinler diye, Ankara'yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesinler diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol, bu yürüyüş bizim tek başına yürüyeceğimiz bir yol değildir. Bütün tabanımızı halkçı belediyede birleşmeye davet ediyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...