Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ağustos 2023 11:03 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 11:52
Anıtkabir,Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos zaferinin 101. yılı sebebiyle beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Erdoğan, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu hedefiyle kararlı adımların atıldığını deftere kaydeden Erdoğan, "Aziz Atatürk, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz büyük zaferin 101'inci seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü sebebiyle beraberindeki devlet erkanıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'i ziyaret etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na geçildi. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için 'Türkiye Yüzyılı' hedefine Türkiye'nin emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Erdoğan, deftere şu satırları kaydetti: 

"Aziz Atatürk, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı ifadesiyle tarif ettiğiniz büyük zaferin 101'inci seneidevriyesine ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bugünde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin muhterem üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma hedefimizin sembolü haline gelen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içerisinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleriyle buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti

Anıtkabir, devlet töreninin ardından vatandaşların ziyaretine açıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...