Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız

16 Eylül 2023 13:04 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 13:48
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Gerekirse yolları ayırırız
Erdoğan,ABD

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın toplantısında konuştu. AB raporu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi.

ABD'de son derece yoğun bir temas ve toplantı trafiğine katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür tezimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu yılki genel kurul güvenin yeniden tesisi ve küresel dayanışmanın yeniden canlandırılması temasıyla yapılıyor. BM Genel Sekreteri ve birçok mevkidaşımla görüşme imkanı bulacağım. ABD iş dünyasının temsilcileri ile de görüşeceğiz." diye konuştu.

"SEÇİMLER İŞ ÇEVRELERİNE OLUMLU YANSIDI"

Seçimlerin ardından piyasalara güven geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde 14 Mayıs-28 Mayıs demokratik seçimlerinin demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesinin iş çevrelerine olumlu yansıdığını görüyoruz. Merkez bankamızın brüt rezervi 120 milyar doları geçti." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı.

KARABAĞ İÇİN DÖRTLÜ GÖRÜŞME TEKLİFİ

Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili dörtlü bir zirve düzenlemek istediklerini de belirten Erdoğan, "Putin, Aliyev, ben ve Paşinyan, hep birlikte dörtlü olarak toplantı yapalım. Adımı da ona göre atalım diye teklifte bulundum, henüz bize dönüş olmadı. Sayın Aliyev ile bunu daha sonra da görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"AB İLE YOLLARI AYIRABİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporuyla ilgili sorulan soruya şöyle yanıt verdi: "Avrupa Birliği Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Türkiye'de kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmeerimiz yaparız. Sonra da gerekirse AB ile yolları ayırabiliriz."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...