Tgrt Haber
17 Kasım 2021 13:50

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. 45 dakika süren görüşmenin siyasetteki 50+1 tartışmalarının yaşandığı dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü
recep tayyip erdoğan,devlet bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmede Bahçeli, üzerinde çalıştığı ve özel olarak tasarlayıp çizdirdiği 'Türk Dünyası Haritası'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ile görüştü
(Bahçeli, Türk Dünyası Haritası'nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etti)

GÖRÜŞMENİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşmenin, siyasetin gündemindeki 50+1 tartışmalarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçen hafta Beştepe'te 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı '50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık' dedi. Kendisi bizimle ittifak halinde olmadığını ifade etti. Tayyip Bey ekonomik yönden, dış politikadaki gelişmeler yönünden her şeyin dört dörtlük olduğu kanaatinde. Türkiye’nin çok iyi bir noktada olduğunu, muhalefetin bunu abarttığını düşünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Karamollaoğlu'nun bu açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yalanlama geldi. Karamollaoğlu'nun 50+1 dışındaki açıklamalarının doğru olmadığını belirten Erdoğan'ın, Saadet Partisi'ne yapacağı iade-i ziyaretten vazgeçtiğini söylediği basına yansımıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak bugün AK Parti grup toplantısı sonrası gazetecilerin 50+1 sisteminde değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusuna "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeylerdir. Bu konularla ilgili karar mercii özellikle anayasa değişikliğiyle ilgili, parlamentodur. Parlamento bu konuda değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider. Adımımızı ona göre atarız. Parlamento daha önce anayasayla ilgili bu konuda karar verdi. Yeni bir karar verir mi, vermez mi? Onu da görürüz” şeklinde cevap verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...