Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sadece oyun kuran değil oyun bozan bir ülkeyiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 Ağustos 2023 15:51 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 17:28
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sadece oyun kuran değil oyun bozan bir ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara kucaklaşma çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur ile Cumhuriyeti buluşturup kaynaştırdık.Her konuda aynı düşünmesek, aynı görüşleri paylaşmasak da aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz" dedi. Terör devleti kurmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktıklarını söyleyen Erdoğan, "Teröristleri inlerinde inim inim inlettik. DEAŞ'ından PKK'sına eli kanlı canilerin hiçbirine nefes aldırmıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Türkiye'nin artık darbelere tahammülü kalmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletin temel kurumları artık sadece işini yapıyor, belli odaklara ve yapılara değil 85 milyonun tamamına hizmet ediyor. Ordumuz ile halkımız arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti bu açıdan da başarısız olmuştur" dedi.

Savunma sanayisinde yüzde 80 yerlilik oranı sağladıklarına dikkat çeken ve  TCG Anadolu gemisiyle yeni bir lige yükseldiklerini vurgulayan Erdoğan, "Artık sadece oyun kuran değil gerektiğinde aleyhimize kurulan oyunları bozan bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı. 

Terörle mücadele operasyonları da değinen Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyine düzenlediğimiz askeri harekatlarla terör devleti heveslerini kursaklarında bıraktık. Teröristleri inlerinde inim inim inlettik. Nerede yuvalanmışlarsa önce tespit ediyor sonra tek tek imha ediyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Büyük Zafer'in 101. yıl dönümünün hemen ertesinde bu gurur gününüzde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Büyük Zafer'in başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarıyla saygıyla anıyorum.

Üzerinde özgürce yaşadığımız vatan topraklarını canları pahasına bizlere miras bırakan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaza ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında devletimizin bekasını, milletimizin huzur ve esenliğini temin için fedakarca görev yapan tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. 

450 Türk ve 12 misafirimizin hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Engin birikimleriyle mezunlarımızın yetişmesine katkı veren hocalarımızı ve komutanlarımızı kutluyorum. Vatana böylesine hayırlı evlatlar yetiştiren kıymetli ailelerimize şükranlarımı sunuyorum.

'ASIL MESELE CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ ANLAMAK'

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde büyük bir coşkuyla Zafer Bayramımızı kutladık. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla 4 yıl boyunca başlayan 100. yıl anma törenlerini inşallah 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüyle taçlandıracağız. Bu topraklardaki bin yıllık tarihimiz içinde yeni bir başlangıcı ifade eden cumhuriyetimizi sadece konserlere, görsel şölenlere boğmak doğru bir yaklaşım değildir. Asıl mesele anma etkinliklerini, aynı zamanda cumhuriyetin temsil etitği değerleri anlama, bu vesileyle milletçe büyük bir coşkuyla geleceğe yürümektir.

'CUMHUR İLE CUMHURİYETİ KAYNAŞTIRDIK'

Cumhur ile Cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz. Acısı tatlısı, doğrusu yanlışıyla bir asrı tamamlarken, geçimişin kapsamlı bir muhasebesini yapmamız gerekiyor. Buradan çıkaracağımız dersler ışığında gelecek asırdaki yol haritamızı şekillendirmemiz önem arz ediyor. Cumhuriyetimizin ikinci asrına çok daha güçlü girmemiz ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sadece oyun kuran değil oyun bozan bir ülkeyiz

KUCAKLAŞMA ÇAĞRISI

Milletimizi karşılaştığı onca badire ve ihanete rağmen asırlardır ayakta tutan vasfı; birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sahip çıkmasıdır. Toplu vuran yürekleri hiçbir topun, tankın, silahın sindiremeyeceğini 15 Temmuz'da gördük. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü vesile kılmak suretiyle 85 milyon olarak büyük bir kucaklaşmayı gerçekleştirelim istiyoruz. Her konuda aynı düşünmesek, aynı görüşleri paylaşmasak da aynı yöne bakmayı başarabilmeliyiz. Kökenimiz, hayat tarzımız, ideolojilerimiz farklı olsa da Türkiye olarak ortak paydada buluşabilmeliyiz. Ayrılıklarımızı derinleştirmek yerine müştereklerimizi çoğaltabilmeliyiz. Dün gece milletimizin takdirine sunduğumuz 100. yıl marşımız bu yönde atılmış adımlardan biriydi. Önümüzdeki haftalarda bunlara yenilerini ekleyeceğiz.

'DARBELERE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Geçmişte hem demokrasimize hem de ordumuzun imajına zarar veren sıkıntılı durumlarla karşılaşmıştık. Bunların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık, alıyoruz ve alacağız. Türkiye'nin ne 27 Mayıs, ne 12 Eylül, ne 28 Şubat ne de 15 Temmuz benzeri vakalara tahammülü yoktur.

Vatana hizmet, görevini en iyi yaparak olur. Bu anlayışın kök salmasıyla birlikte devlet kurumlarının artık başarılarıyla gündeme geldiğini görüyoruz. Ordumuz vatanımızın güvenliğini sağlayarak, emniyetimiz vatandaşların huzurunu temin ederek, istihbaratımız ülkemize karşı yürütülen yıkıcı faaliyetleri engelleyerek, Dışişlerimiz Türkiye'nin hak ve çıkarlarını savunarak, yargımız bağımsız ve tarafsız bir şekilde adalet dağıtarak, hasılı devletin temel kurumları artık sadece işini yapıyor, belli odaklara ve yapılara değil 85 milyonun tamamına hizmet ediyor. Halkımız da bunları görüp kahraman ordumuzun adeta üzerine titremektedir. Ordumuz ile halkımız arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa çıkarmaya devam edeceğiz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık sadece oyun kuran değil oyun bozan bir ülkeyiz

'SAVUNMA SANAYİMİZ YÜZDE 80 YERLİ HALE GELDİ'

Türkiye, kaosun ve belirsizliğin arttığı bir dönemde askeri, ekonomik, diplomatik ve siyasi hamleleriyle kendinden söz ettirmektedir. Savunma sanayi alanında attığımız adımlar milletimize güven aşılarken, hasımlarımızın yüreklerine korku salmıştır. Savunma sanayimiz bugün yüzde 80 yerli hale gelmiştir. Silahlı silahsız İHA'lardaki üstünlüğümüzü de zaten herkes kabul ediyor. Nisan ayında hizmete aldığımız TCG Anadolu'yla bu alanda yeni bir lige yükseldik. Artık sadece oyun kuran değil gerektiğinde aleyhimize kurulan oyunları bozan bir ülkeyiz.

'TEÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYORUZ'

Ülkemiz bir terör koridoruyla kuşatılmak istendiğinde, Suriye'nin kuzeyine düzenlediğimiz askeri harekatlarla terör devleti heveslerini kursaklarında bıraktık. Cudi'de bunu yaptık, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde bunu yaptık ve teröristleri inlerinde inim inim inlettik.

Ege'ye yönelik eylemler karşısında sergilediğimiz tavır tüm muhataplarımız tarafından biliniyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin Doğu Akdeniz'deki haklarını sonuna kadar savunuyoruz.

DEAŞ'ından PKK'sına eli kanlı canilerin hiçbirine nefes aldırmıyoruz. Teröristler nerede yuvalanmışlarsa önce tespit ediyor sonra tek tek imha ediyoruz. Bağımsızlığımıza leke sürdürmeyeceğiz. Demokrasimize vesayetin gölgesini düşürmeyeceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza gerektiğinde canımız pahasına sahip çıkacağız. Ne baskılar karşısında uysal bir koyun olacağız, ne de gereksiz maceralar peşinde koşacağız. Türkiye'ye yakışan neyse onu yapacağız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...