Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı medyasına tepki: Gazze'de gazeteciler öldürülürken neredeydiniz?

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
08 Aralık 2023 15:05 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 16:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de gazetecileri öldürmesine sessiz kalan Batı medyasını sert sözlerle eleştirdi. Batılı gazetelere İsrail'in ahlaksız dayatmasından kurtulma çağrısı yapan Erdoğan, "İngiltere'nin, ABD'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazeteleri nerede? Gazeteciler öldürülürken hiçbirinin sesi çıkmıyor" ifadelerini kullandı. Netanyahu'nun uluslararası ceza mahkemesinde yargılanacağını söyleyen Erdoğan, Gazze'ye yönelik yardımları da sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmişte Türk medyasının tetikçiliğe soyunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bugünlere manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Postallı medya mensuplarını asla unutmayacağız. Bugün medyamız daha çoğulcu bir yapıya sahip" dedi.

Gazze'de binlerce Filistinliyi katleden İsrail'in propaganda savaşını kaybettiğini dile getiren Erdoğan, kendi meslektaşlarının katledilmesini bile görmezden gelen Batı medyasına eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Adil barışa daha çok ihtiyacımız var. Savaşın bedelini maalesef siviller ödüyor. Gazze'de devam eden katliam başta olmak üzere küresel ölçekte son derece sancılı bir dönemden geçiyoruz. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş geri plana düşmüş olsa da tüm yakıcılığıyla devam ediyor. Savaşın ilk aylarında ülkemizin çabalarıyla ortaya konan barış planının değeri gün geçtikçe daha çok anlaşılıyor. Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyetlerinin olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz.

Daha fazla kan akmaması yıkım yaşanmaması için Türkiye elini taşın altına koymaya hazır. Gerçekten de barışa özellikle adil barışa her zamankinden ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz. Buna artık bir dur demenin zamanı çoktan gelmiştir.

"MANŞETLERE ÇARPIŞA ÇARPIŞA GELDİK"

Türk demokrasisi ne zaman riske girse tetikçiliğe soyunan postallı medya mensuplarını da asla unutmayacağız. Esasen kalemini, köşesini güç odaklarına verenlerin saldırılarına İBB başkanlığımdan itibaren maruz kaldık. Muhtar bile olamaz manşetinden 411 el kaosa kalktı provokasyonuna kadar nice medya operasyonunun hedefi haline getirildik, bunların hiçbirine boyun eğmedik.

Bugünlere manşetlerle çapışa çarpışa geldik. Ağır bedelleri göze alarak hakiki demokrasiyi getirdik. Bugün medyamız daha çoğulcu bir yapıya sahip. Medya mensuplarının fikirlerini serbestçe ifade etmesinde hiçbir mani bulunmuyor. Eksiklerimizin olduğunun farkındayız. Bugün medyamız toplumun geniş kesimlerinin temsil edildiği çoğulcu bir yapıya sahiptir.

BATI MEDYASINA SERT TEPKİ

İsrail 70'ten fazla gazeteciyi Gazze'de öldürdü. Çok zor şartlar altında görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarını öldürüyorlar. Nerede dünya? Niye sesleri çıkmıyor? Niçin öldürülen basın mensuplarına yönelik manşetlerini atmıyorlar? İngiltere, ABD'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazeteleri nerede? Hiçbirinin sesi çıkmıyor. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla bu zorlukların üstesinden geleceğiz.

Dünyadaki sessizliğin gerisinde suçluluk duygusu var. Bugün Gazze'deki gazetecilere ses çıkarmayanların yarın başka bir konuda söz söyleme hakları olamaz.

Bugün yazmak, bugün gerçekleri anlatmaktır aslolan. Türk basın yayın organları bunun gayretindedir. Her türlü riski alarak Gazze'den dünyaya hayati iletişim koridoru açan TRT, Anadolu Ajansı ve diğer basın kuruluşlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Dezenformasyonla mücadeleyi takdirle karşılıyorum.

"İSRAİL PROPAGANDA SAVAŞINI KAYBETTİ"

Anadolu Ajansı'ndan şehidimiz var. Şurada yaralı gazi kameramanımız var. Nerede Gazze'de. 130 üzerinde İsrail yalanının ifşa edilmesi çabanın ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Hakikatlerin ortaya çıkmasına engel olamamıştır. Bir kameramız gider bin kameramız gelir. Bütün mesele Gazze'nin yalanlarını iftiralarını aydınlığa çıkarmak, tüm insanlığa bunları duyurmaktır.

İsrail medyadaki propaganda savaşını kaybetmektedir. Gazze’de pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan basın kuruluşlarına sesleniyorum. Bu kandan beslenen retorikten, bu ahlaksız dayatmadan kurtulun.

"NETANYAHU LAHEY'DE YARGILANACAK"

İsrail'in başı Netanyahu olmak üzere ona destek verenler de dahil, bunlar suçludur, teröristtir, bunlar Lahey adalet divanında kesinlikle yargılanacaklardır. Kimi batılı ülkeler İsrail'in işlediği suçları çok iyi bilmesine rağmen mahcubiyetle hareket ediyor. Gazze'nin genel olarak Filistin halkanın geleceği borçluluk psikolojisine giren İsrail'in vereceği tazminat değildir. Burada pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan medya kuruluşlarına sesleniyorum. Akıl, izan, mantıkla hiçbir bağı olmayan bu aklama çabasından kandan beslenen iddiadan kurtulun.

"YAKLAŞAN TEHLİKEYİ GÖRÜYORUZ"

Medya mensupları başta olmak üzere tüm vicdanlı insanlar dik durmak, hakkı hakikati cesur yüreklilikle konuşmak zorundadır. Bir kere pandoranın kutusu açıldı. Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir. Hiç kimsenin insanlığı böyle bir çıkmaza sürüklemeye hakkı yoktur. Batı üzerine titrediği güvenlik ve refah düzeyini kökten sarsacak sınamadan geçtiğinin hala farkında değil. Türkiye olarak biz yaklaşan tehlikeyi görüyoruz. Birileri rahatsız olsa da hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Gazze için yürüttüğümüz yoğun diplomasi trafiği ve insani yardımları sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin insani sesi olan iletişim koridorunu devam ettireceğiz.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Yaşadığımız her hadise dünya 5'ten büyüktür itirazımızın ne kadar isabetli olduğunu işaret ediyor. Bilindiği gibi ülkemizin milli yayın kuruluşu 19 TV, 17 radyo kanalı, 41 yabancı dil ve lehçede yayın yapan radyolarıyla geleneksel yayıncılıkta çok önemli tecrübeye sahiptir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
REİSSS 9 Aralık 2023 06:23

Biz seni ölümüne seviyoruz. Bu sevgimiz, vatan sevgimizle eşdeğer!..

Sonraki Haber Yükleniyor...