Tgrt Haber

DEM Parti'den son dakika İstanbul adayı açıklaması

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Şubat 2024 14:04 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 17:34
DEM Parti'den son dakika İstanbul adayı açıklaması
,CHP,Son dakika,DEM Parti,İstanbul,Yerel seçim,Seçim

Son dakika haberi.. CHP ile ittifak yapmayan DEM Parti, İstanbul kararını açıkladı.

CHP ile iş birliği görüşmelerinden istediği sonucu elde edemeyen DEM Parti; İstanbul, Ankara ve Antalya'da aday çıkarma kararı aldı. Gelişmeyi parti sözcüsü Ayşegül Doğan duyurdu. Doğan, adayların 9 Şubat'a kadar açıklanacağını aktardı.

'BAŞAK DEMİRTAŞ DA ADAY HAVUZUMUZDA'

Başak Demirtaş’ın adaylığına ilişkin sorulan soruya ise Doğan, “9 Şubat tarihine kadar İstanbul da dahil olmak üzere adaylarımızın isimlerini paylaşacağız. Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin değerlendirildiği, istişareler yapıldığını bilmenizi isteriz” ifadeleriyle cevap verdi.

CHP'YE RET CEVABININ ARKASINDA NE VAR?

Peki DEM Parti'nin CHP'nin özellikle İstanbul için iş birliği teklifine 'hayır' deme sebeplerinin arkasında ne var? Kulis bilgilerine göre; DEM Parti’nin kararında CHP ile yapılan görüşmelerde taleplerin karşılanmaması ve parti tabanının “adayımızı çıkaralım” tutumu etkili olduğu öğrenildi.

İMAMOĞLU'NDAN MEMNUN DEĞİLLER

İstanbul'da yaklaşık yüzde 10 gibi bir oy oranına sahip olan DEM Parti'de seçmen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nda tam anlamıyla memnun değil. DEM Parti'nin kararında da bunun etkili olduğu düşünülüyor.

DEM Parti'den son dakika İstanbul adayı açıklaması - 1. Resim

DEMİRTAŞ: SORUMLULUK DÜŞERSE HAZIRIM

Öte yandan DEM Parti'nin İstanbul adayı olmasına kesin gözüyle bakan Başak Demirtaş, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” demiş, Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, "Başak Demirtaş siyaset yapacaksa adresi DEM Parti'dir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...