Tgrt Haber

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsveç kararını açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 11:24 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 13:39
Devlet Bahçeli,Son dakika,NATO,İsveç

MHP lideri Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin konuştu. Bahçeli, "İsveç'in NATO üyeliğine Meclis Genel Kurulu'nda da desteğimiz geçerli olacaktır" dedi.

Meclis Genel Kurulu bu hafta ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Oturumunda öncelikli olarak emeklilere ek zam yapılmasını da içeren kanun teklifinin görüşülmesi beklenirken gözler ayrıca İsveç'in NATO üyelik sürecinde... 

Peki Meclis İsveç'e NATO onayı verecek mi? MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısından sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevapladı. Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliği için yeşil ışık yaktı.

"DESTEĞİMİZ GEÇERLİ OLACAKTIR"

İsveç’in NATO üyeliği hakkında konuşan Bahçeli, “Komisyonda görüşmeler sırasında Milliyetçi Hareket Partisi üyesi arkadaşlarımız İsveç’e cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ve yönetimin ortaya koymuş olduğu tavırları özleşir gibi hareketle destek vermiştir. Bu Genel Kurulda da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, İsveç kararını açıkladı

NE OLMUŞTU?

Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmesinin ardından gözler TBMM Genel Kurulu'na çevrilmişti.

ABD'DEN İSVEÇ AÇIKLAMASI

Öte yandan dün ABD tarafından İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin bir açıklama gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'nin yasama süreçlerinin tamamlanmasını bekleyeceğiz" ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
EMEKÇİ23 Ocak 2024 17:31

Sayın Bahçelin Geçen yıl Söylediğiniz Gibi Memurlara verilen 8.077TL seyyanen zam Bütün Emeklilere verilmeli Emekliler bu düzenlemeyi bekliyor

Sonraki Haber Yükleniyor...