Tgrt Haber

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 10:38 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 12:54
Devlet Bahçeli,MHP

Son dakika haberi... MHP lideri Devlet Bahçeli, Tunceli'ye 'Dersim' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Dersim diye bir yer olmadığını söyleyen Bahçeli, yerel seçim mesajında ise "İstanbul muradına erecek, Ankara'ya altı ok değil Altınok mührünü vuracak" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçim mitingleri için tarih veren Bahçeli, maraotna Mersin'den başlayacaklarını dile getirdi.

Tunceli ziyareti sırasında "Şanlı bayrağımızı ve CHP bayrağını Dersim Belediyesi’ne asacağız" diyen CHP lideri Özgür Özel'i hedef alan Bahçeli, "Türkiye'de Dersim diye bir yer yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kaymakam ve imam arasında yaşanan hutbe geriliminde duruşundan ötürü kaymakamı tebrik eden Devlet Bahçeli, imama ise "Kuldan korkanın Allah korkusu olamaz. Baskılarla şehitlere rahmet dilememek, sonrasında da kaymakamın şiddet uyguladığı bahanesiyle küçücük çizikten darp raporu almaya tevessül etmek Müslümancı bir tavır değildir" sözleriyle yüklendi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"DEM'lenmiş CHP, yerel seçimlerde Anadolu irfanı karşısında yenilgiye uğrayacaktır. Hiç unutamayacakları bir ders alacaklar.

Cumhur İttifakı 31 Mart seçimleriyle Türkiye'nin geleceğini inşa edecek. MHP ve Cumhur İttifakı, birbirinden değerleri adayları açıklıyor. Şimdiden milletimizin takdirini kazandılar. Şu ana kadar 385 adayımını ilan ettik. İnandık, başarmak için yola çıktık. Cumhur bizim, Türkiye hepimizin. Ayırmadan, canla başla herkes için çalışacağız. 

DEM'lenmiş CHP'nin kimlerin emellerine hizmet ettiği, ayak oyunlarının ve yolsuzluk vakalarının nasıl volkan ağzı gibi patladığı ortada. CHP'nin siyasi ayarları bozulmakla kalmamış, milletle aralarına duvar çekmişlerdir. Bunların demokratlığı köprüyü geçene kadar. Bunların halkçılığı kelebeğin ömrü kadar.

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

ÖZGÜR ÖZEL'E 'DERSİM' TEPKİSİ

CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına bir hususu hatırlatmak isterim ki Türkiye'de Dersim diye bir yer yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir. 

İstanbul'u CHP ve DEM'ci bölücülerden kurtarmak fetih namusudur. Ankara ve İzmir'i CHP'den kurtarmak istikbalin şeref bahsi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vefa gereğidir. Ankara'da DEM'lenip Kandil'den dökülen CHP gidecek, yerel yönetimlerde hasretle beklenen huzur gelecek. Demlenmiş CHP gidecek, Türk ve Türkiye Yüzyılı gerçekleşecek.

"ANKARA'YA ALTI OK DEĞİL ALTINOK"

31 Mart tarihi önemde. Mayıs seçimlerinin tamamlayıcı ve üçüncü halkasıdır. CHP'de çatlak sesler, çarpık hedefler öne çıktı. İç karışıklık had safhada. Davul ile tokmak ayrı ayrı kişilerde bulunan partiye güven duyulamaz. İstanbul muradına erecek, Ankara'ya altı ok değil Altınok mührünü vuracak.

Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Şehremini görevine kastedetmekle kalmayıp ikinci iş güdenlerin, hatta Cumhurbaşkı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüsütü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart'ta görülecek.

İLK MİTİNGİN TARİHİ BELLİ OLDU

Cumhur bizim Türkiye hepimizindir" diyerek ilk açık hava toplantımızı 28 Ocak 2024'de Mersin'de gerçekleştireceğiz.

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

"GAZZE'DE ATEŞKES SAĞLANMALI"

Gazze'de 25 bine yakın insan terör devleti İsrail tarafından hayattan koparıldı. BM'ye göre 2.3 milyon nüfusu olan Gazze'de 1.9 milyon insanın yerinden edilmiştir. İsrail'e ABD'nin desteği işlenen soykırım suçuna ortaklıktır. Zalimler mazlumların kanını nehir gibi akıtmakta. İlk şart iki devletli çözümdür. İsrail başkanının buna sıcak yaklaşmaya başladığı iddia edilmektedir. Bağımsız ve egemen Filistin devleti kabul edilmeli. Bebekleri öldüren barbarların yakasından tutulup burunlarından fitil fitil getirilmeli.

Bölgesel savaşa provokasyonlardan kaçınılmalıdır. İran saldırıları, Pakistan İran saldırıları meşru görülemeyecektir. Karşılıklı dostluk anlayışı ile her sorunun üstesinden gelinecektir.

"KÜRESEL BİR KOMPLONUN HEDEFİNDEYİZ"

Küresel bir komplonun hedefindeyiz. Amaç Türk milletinin hakimiyetini kırmaktır. Kimi zaman iç hassasiyetleri kaşıyarak, kimi zaman hainleri görevlendirerek sonuç alınmak istendi. İmparatorluğumuz ilk kuşatmaya deniz ve okyanuslarda maruz kaldı. Misak'ı milli mülkü millettir millet ise sonuna kadar Türk'tür. Bu kuşatmaların daha rezili içimizdeki işbirlikçiler tarafından yürütülüyor. Bu defa hedef milli birliğimizdir. Şer odağının hedefini buralarda aramak lazım. 

Sömürgeci efendilerinin suflesiyle bölgesindeki istikrarsızlığı ülkemize ithal etmek için çırpınan mandacıları ve vatan hainlerini uyarıyorum. Gittiğiniz yol yol değildir, bu cüretiniz yanınıza kar değildir. Bu devleti canımız pahasına savunamazsak, sizin şirret oyunlarınıza karşı sessiz kalırsak yastığımız mezar taşı, yorganımız kan olsun. Duruşumuzdan ödün verirsek namus bize ar olsun. İhanetin cezasız kalması maksadıyla demokrasi ve özgürlük çağrıları yapanların hedefi bellidir. Bu alçakların hesabı devlet ve millet arasında güvensizlik oluşturmak, kaosa davetiye çıkarmak. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölücülüğün ağına düşürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. 

Muhalefet milli tüm kıymetlerimize hançer sallıyor. Bugünkü kuşatma dağıtılamazsa, bölgesel krizlerin yeni tatbik sahası Anadolu olacaktır.

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

TÜRKİYE'NİN UZAY YOLCULUĞU

Bu gelişme Türkiye için tarihi değer ve önemde. İstikbalin göklerde olduğunun teyidi yapılmıştır. Bir gün gelecek uzayda çok daha büyük keşiflere Türk çocukları imza atacaktır. Ümidim budur. Türk milleti artık uzaydadır. Burada ben de varım demiştir. 14 gün boyunca uzayda kalacak Alper Gezeravcı kardeşimize çalışmalarında başarılar diliyorum, sağ salim şekilde dönmesini temenni ediyorum. Bu süreçte en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

DİYARBAKIR'DAKİ KAYMAKAM-İMAM GERİLİMİ

Hutbeyi internetten okuyan şuur sahibi kaymakamımız, şehitlerimize rahmet dilenen kısmın okunmadığını fark edince imamı isabetle uyarmış, hutbenin doğru okunmasını sağlamıştır. Namaz sonrası kaymakamımız bu imama o bölümü neden okumadığını sorunca 'bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' cevabını almış, bunun üzerine 'sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir' diye çıkışmıştır. Kuldan korkanın Allah korkusu olamaz. Baskılarla şehitlere rahmet dilememek, sonrasında da kaymakamın şiddet uyguladığı bahanesiyle küçücük çizikten darp raporu almaya tevessül etmek Müslümancı bir tavır değildir. Müslüman yalan söylemez, iftira atmaz, nefret saçmaz. Müslüman Allah'tan başkasına asla eğilmez. Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akeller'in tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Konuyla ilgili hassasiyet gösteren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya da teşekkür ediyorum. Bu üzücü hadiseyi fırsat bilip kaymakamımıza saldıran, hakaret eden, bu kapsamda kalem oynatıp sosyal medyadan kinlerini kusanları biliyoruz. Sefil amaçlarını tanıyoruz ancak hiçbirisine papuç bırakmayacağımızı kafalarına sokmalarını tavsiye ediyorum.

Son dakika: Devlet Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

"ASIL HEDEF MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAK"

Cumhur İttifakı'na husumet duyanlar bu vesiyle saklandıkları deliklerden dışarı fırlamışlardır. FETÖ'nün kundağında sallanan, maklube sofralarında kaşık sallayan alçaklar tek tek ortalığa dökülmüşlerdir. DEVA'cılar, Serok'çular, terör örgütü yandaşları, bölücüler, bayraksızlar, FETÖ'cüler, kriptocular, devlete diş bileyen namertler hemen kendilerini ele vermişlerdir. Mesele kaymak-imam arasındaki tartışma değildir. Pusuda bekleyip el ovuşturanların, milli birlik ve kardeşliğimizi bozmayı hedefleyenlerin provokasyonları, bu tespitimizi iyice netleştirmiştir. 

Serok Ahmet sana gelince imamın darbedildiği yalanını servis edip peşine takılman, kaymakamımızı önyargıların esiri olarak suçlanan şahsın ve zihniyetin adına münafıklık alametidir ve tövbe etmen temennimizdir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...