Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması: Tüm gücüyle İstanbul'a destek olacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 11:32 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 11:44
İmamoğlu'ndan Muharrem İnce açıklaması: Tüm gücüyle İstanbul'a destek olacak
Ekrem İmamoğlu,Son dakika,Muharrem İnce,Yerel seçim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile yaptığı görüşmede İstanbul'u konuştuklarını söyledi ve "Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir haftada ikinci kez görüşme yapmıştı. Yerlel seçimlere çok az bir süre kala kulisleri hareketlendiren görüşmeye ilişkin İmamoğlu'ndan flaş bir açıklama geldi. İmamoğlu, İstanbul konusunda Muharrem İnce'nin destek olacağını söyledi.

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEK OLACAK"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yerel seçim çerçevesindeki görüşmesi sorulan İmamoğlu, “Çok net istanbul'u konuştuk. Kendisinin en güçlü seviyede İstanbul'a destek olacağını tarafıma iletti. Ben de çok mutlu olduğumu söyledim. Bugün de; bu görüşmenin bu anlamdaki detaylarını ve Sayın İnce'nin bu değerli davranışını Sayın Genel Başkanımızla paylaşacağım" dedi.

TUNÇ SOYER ADAY GÖSTERİLMEYECEK

Öte yandan  CHP’de yaşanan gelişmeleri TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında, Ankara Haber Müdür Ahmet Sözcan değerlendirdi.  “CHP’de şu ana kadar 3 ilin ve bir ilçenin adayları belli” diyen Sözcan, şunları söyledi:

“Manavgat ilçenin adayını açıklandı. Bu kapsamda Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı açıklandı. Özlem Çerçeveoğlu, Aydın'dan kesin olarak aday gösterilecek” dedi.

İzmir’de Tunç Soyer'in tekrar aday gösterilmeme ihtimalinin çok büyük olduğunu kaydeden Sözcan, CHP’de aday belirleme sürecinin devam edildiğine dikkat çekti. 

İMAMOĞLU-İNCE GÖRÜŞMESİNİN PERDE ARKASI

Sözcan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun görüşmesinin perde arkasını anlatarak şunları söyledi: “İkinci kez bir araya geldiler. Gündemi İstanbul’daki seçimler oluşturuyor. Bana gelen bilgiye göre görüşme talebi Muharrem İnce’den geldi. İstanbul’un AK Parti’ye kaptırılmaması gerektiğini söylüyor. Muharrem İnce, AK Parti’ye İstanbul’un kaptırılmaması için işbirliği yapmak istiyor. Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ile de görüşmesi bekleniyor.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...