Tgrt Haber

Son dakika! YRP İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifasını açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Şubat 2024 16:58 - Güncelleme : 20 Şubat 2024 17:41
Son dakika! YRP İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifasını açıkladı
Son dakika,,,,İstifa

Son dakika haberi... Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Yerel seçimlere çok az bir süre kala Yeniden Refah Partisi'nde istifa depremi yaşandı. YRP İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Pamukçu'nun istifa açıklamasında YRP'ye kuruluş felsefesinden uzaklaşma eleştirisinde bulundu. Pamukçu ek olarak; yerel seçim için aday belirleme sürecinde oy hesabı yapıldığı ve partiyle "uyumlu olmayan" isimlerin seçildiği belirtildi.

"BEKLENTİMİZİN BOŞUNA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR"

Pamukçu istifasında şu ifadeleri kullandı:

"Kurucusu olduğum Partimizin son genel seçimlerden sonra Kuruluş İnancı ve Felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim.Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de Partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım"

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu, 1950 yılında Bayburt'ta doğdu. Babası Lütfi, annesi ise Havva'dır. İlkokulu Bayburt Şair Zihni İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesi'nde üstün başarı ile tamamlamıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 24 Aralık 1995'te Refah Partisi'nden Bayburt Milletvekili seçilerek 20. Dönem Parlamento çalışmalarına katılmıştır. Bu süreçte TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyelikleri de yapmıştır. Ayrıca "Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı" da yapmıştır.

Son dakika! YRP İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifasını açıkladı - 1. Resim

18 Nisan 1999'da Fazilet Partisi'nden yeniden Bayburt Milletvekili olarak parlamentoya girmiştir. Fazilet Partisi'nin kapatılması üzerine Saadet Partisi milletvekili olarak görev yapmıştır. 21. Dönemde Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yapmıştır.

Ayrıca Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nin Genel Sekreterlik görevlerini üstlenmiştir. 2023 Genel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi'nden 28. dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir. Yeniden Refah Partisi'nin kurucuları arasında yer alıp Genel Sekreterlik görevini üstlenmiştir. Ancak 20 Şubat 2024 tarihinde Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurmuştur. İngilizceyi çok iyi düzeyde bilen Suat Pamukçu, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...