Tgrt Haber

Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı

29 Ağustos 2019 14:28
Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı
şule yüksel şenler,cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan,cenaze töreni,müze,kütüphane

81 yaşında hayatını kaybeden yazar Şule Yüksel Şenler son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şenler'in adını taşıyan bir kütüphane ve müzenin açılacağını söyledi.

1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, İstanbul'da yaklaşık 8 aydır tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Şenler için bugün Eyüpsultan Camii'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada: "İnşallah Şule Yüksel Şenler Hanımefendi adına bir kütüphane ve müzeyi de en yakın zamanda açmak suretiyle, burada hem kütüphanede, müzede hemhal olmak hem kabrini ziyaret etmek suretiyle de inanıyorum ki kendilerini kabrinde çok daha mutlu etme fırsatını bulacağız." dedi.

Şenler'in cenazesi hazireye defnedildikten sonra taziyesi Eyüp Ensari Konağı'nda kabul edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...