Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 11:35 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Tanju Özkan CHP'ye çattı, Suriyelilere 10 kat vergi zammı komisyona takıldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyelilere yönelik ek vergi öngören tasarısı Meclis komisyonunda onaylanmadı. Özcan, konuşmasında partisi CHP'ye de mesaj verdi: Beni durdurabilecek mi?

Tanju Özkan CHP'ye çattı, Suriyelilere 10 kat vergi zammı komisyona takıldı
bolu belediyesi,bolu,suriyeli,tanju özcan,ak parti,chp

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kentte yaşayan Suriyeli göçmenlerin faydalandığı belediye hizmetlerine zam yapılmasına ilişkin Belediye Meclisinde CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek komisyona gönderilen önergesi oylanamadı.

Bolu Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşimi, Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Özcan'ın önergesi, daha önce havale edildiği Plan ve Bütçe Komisyonunca yeterli araştırmanın yapılamamış olması nedeniyle eylül ayı meclis toplantısının gündemine alındı.

Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, konuyla ilgili komisyonun karar verebileceğini belirterek "Ben bu konuyu neden gündeme getirdim? Türkiye tartışsın diye. Bana batan bir şey mi vardı? Sorumlu bir vatandaş olarak söyledim bunları. Bunları söylerken halkın tercümanlığını yaptım." diye konuştu.

BENİM PARTİM BENİ DURDURABİLECEK Mİ?

Kendisine yönelik eleştirilere tepki gösteren Özcan, şunları kaydetti:

"Gücümü halktan, cesaretimi de Allah'tan alıyorum. Benim partim beni nasıl durduracak? Doğru söyledim diye benim partim beni durduracak mı? Durdurabilecek mi? İl başkanım beni kınamış. 'Belediye bize kapalı.' demiş, yani Cumhuriyet Halk Partisine kapalı... Ben yemin ettim Kur'an-ı Kerim üzerine tarafsız bir şekilde, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, ayrım yapmadan Bolu'yu yöneteceğim diye. Ben partili belediye başkanı değilim. Ben rozetimi çıkardım."

Özcan, tasarının komisyona gönderilmesine ilişkin oylamanın ardından AK Partililerin itirazlarına kürsünün altından çıkardığı çayları atarak karşılık vermişti. Sosyal medyada tepki gören tahrik harekitine AK Parti'den de sert açıklama gelmişti. 

Özcan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriyelileri evine gönderme sözünü de eleştirmişti. Partisinin politikası olmadığını söyleyen Özcan, "Bizim genel başkan da çıkıyor ‘2 yıl içinde geri göndereceğiz’ diyor. Nasıl göndereceksin altını doldurdun mu?  Şu an da herhangi bir şey yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...