Tgrt Haber

Tanju Özcan CHP'yi topa tuttu: Siz Erdoğan'ın adamı mısınız? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 22:13 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 22:40
Tanju Özcan,CHP,

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karar sonrası CHP Genel Merkezi'ni ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu. Seçimin kaybedilmesinin sorumlusu olarak Kılıçdaroğlu'nu gösteren Özcan, "Siz Erdoğan'ın adamı mısınız?' diye Kılıçdaroğlu'na sormak istiyorum" dedi. Özcan aynı zamanda CHP Genel Merkezi'nde 'FETÖ'cülerin cirit attığını' iddia etti.   

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin sorularını cevapladı. Özcan 'kesin ihraç' talebiyle disipline neden sevk edildiğini bilmediğini söylerken Kılıçdaroğlu'nu zora sokacak açıklamalarda bulundu. 

"KAYBETMEMİZİN SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU"

"Mağlup olduk, yenildik. Bunları söyledik diye herkes beni eleştirdi" diyen Özcan, Kılıçdaroğlu'nun ‘CHP’de her şey söylenebilir, gençler eleştirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz’ dediğini hatırlatarak söylemleri nedeniyle ihraç kararına tepki gösterdi. 

Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Özcan, "Bu seçimin kaybedilmesinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisidir" dedi. 

"APAR TOPAR İHRAÇ EDİLMEMİN NEDENİ ŞU..."

Cumhurbaşkanı adaylığı için, il başkanlarının fikrinini alınmadığını söyleyen Özcan, partiden ihraç sebebini de şu sözlerle açıkladı:

Benim bugün apar topar ihraç edilmemim sebebi şu; Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok. 

"MİLLETVEKİLLERİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ NİYE SUSKUN?"

'Halkın gönlünde İmamoğlU ve Yavaş vardı' diyen Özcan, seçim sonrası CHP'li vekillerin ve belediye başkanlarının suskunluğuna da sitem etti. 3 Temmuz’da Bolu kent merkezinden değişim ve adalet için Ankara'ya yürüyeceğini söyleyen Özcan, "1 ay sonra kurultay olsa ben imza toplayıp aday olamayacağım. Sorgusuz, sualsiz, soyut gerekçelerle disipline gönderiyorsun. Hem de tedbir koyuyorsun. Kendimi Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi hissediyorum" dedi.

"FETÖ'CÜLER GENEL MERKEZDE CİRİT ATIYOR"

CHP Genel Merkezi'nde FETÖ'cülerin cirit attığını öne süren Özcan, "Bu seçimler öncesinde örgüte hiçbir şey sorulmadı. Açık bir şekilde adayımız yanlıştı, kimseye bu söyletilmedi. Söylemler yanlıştı, masanın kuruluş şekli yanlıştı, yol yürüdüğümüz insanlar yanlıştı. Yüzde 1 oyu bile olmayan genel başkanlara cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık vererek kendini cumhurbaşkanı adayı ilan ettirdi. Bu partilere rüşvet verildi. Biz malesef FETÖ'cüleri toplamışız. FETÖ'cüler genel merkezde cirit atıyor. Törer sevicilerini çevresine toplamış. Çevresinde eksik olanlar; Atatürkçüler, yurtseverler, laik ve Türk milliyetçisi insanlar" dedi. 

"SİZ ERDOĞAN'IN ADAMI MISINIZ?"

"Adayımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi. İnsan kimi ister karşısında? En kolay yenebileceği ismi ister. 'Sayın Genel Başkan siz Erdoğan'ın adamı mısınız?' diye artık sormak istiyorum"  

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
HIZIR 5422 Haziran 2023 22:45

Çok haklısın başkan,köklü değişiklikler yapılmalıdır

Sonraki Haber Yükleniyor...