Tgrt Haber
26 Eylül 2022 22:22 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 05:12

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP'nin geçici ihraç kararına ilk tepki: Yargıya taşıyacağım

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun 1 yıl partiden çıkarma cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan karara tepki geldi. Kendisini partiden atmanın kolay olmadığını savunan Özcan, "Ben bu partinin öz evladıyım. Kılıçdaroğlu'nun davetiyle gelenlerden değilim. Bu kararı yargıya taşıyacağım" diye konuştu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan CHP'nin geçici ihraç kararına ilk tepki: Yargıya taşıyacağım
Tanju Özcan,CHP

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), sığınmacılara yönelik uygulamaları, kadınlara karşı cinsiyetçi söylemleri ve son olarak da AK Partili bir kadın belediye meclisi üyesine söylediği sözlerden ötürü kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkındaki kararını açıkladı. Buna göre; oy birliğiyle Özcan'a 1 yıl geçici çıkarma cezası verildi.

CHP'nin geçici ihraç kararına Tanju Özcan'dan tepki geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Özcan, alınan karara en çok AK Parti, HDP ve CHP içinde Atatürk ve milliyetçiliği geri plana atan sosyal demokratların sevindiğini savundu.

'BU PARTİNİN ÖZ EVLADIYIM'

Tanju Özcan'ın katıldığı televizyon programındaki açıklamalarından satır başları şöyle:

“YDK'nın hukuken bir karar vermelerini beklemiyordum. Verdikleri karar siyasi bir karardır. Herkes bilir ki YDK çok bağımsız hareket edemezler. Özel görüştüğümüz bazı YDK üyüleri şerh koyacaklarını söyledi. Ben de yapmayın dedim. Ben bu partinin öz evladıyım. Et tırnaktan ayrılmaz.

Bu karardan AK Parti memnun oldu, mutlu oldu. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı HDP yöneticileri mutlu oldu. İnşallah kına yakacaklar. Partinin içerisindeki 10 Aralık Hareketi mutlu oldu.

'KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ'

Benim Türk milliyetçiliğim Atatürk milliyetçiliğidir. 'CHP; Atatürkçüler ve Türk milliyetçilerinden rahatsız' algısını güçlendirdiği için üzüntü duyuyorum.

Sayın Genel Başkan ile süreç başında konuşmak istedim, disipline verildikten sonra 'etik olmaz' diyerek benimle hiç görüşmedi.

'HDP KANDİL'İN SÖZCÜSÜ, PKK'NIN SİYASİ UZANTISI'

HDP kürtlerin partisi değil. HDP kürtlerin sorunlarına değil Kandil'in sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Orada ağalar ve marabalar var. Sen terör örgütünün siyasi uzantısısın.

Ömer Faruk Gergerlioğlu kına yaksın. Birileri de çıkıyor partimin içerisinden bakanlık dağıtıyor.

KARARA İTİRAZ EDECEK

Ben bu kararı yargıya da taşıyacağım. Ben bu partinin öz evladıyım. Bu partinin üvey evlatları da var. Ben bu partiye Kılıçdaroğlu'nun davetiyle gelenlerden değilim. Karar elime geçince Ankara'daki Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıyacağım."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...