Tgrt Haber
02 Şubat 2022 20:15 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 20:27

Tanju Özcan'dan Ekrem İmamoğlu'na 'Büyükelçi' tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kar yağışının bastırdığı sırada ilk olarak İngiltere daha sonra ABD büyükelçileriyle görüşmesine CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi.

Tanju Özcan'dan Ekrem İmamoğlu'na 'Büyükelçi' tepkisi

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Vatandaşlar yolda kalırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile lokantada görüştüğü görüntüler kamuoyunun gündemine oturdu.

“BENİM KAPIMDAN BİR TEK AMERİKALI YETKİLİ GİREMEZ”

İmamoğlu’nun daha sonra ABD büyükelçisi ile görüşmesini CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi. Tanju Özcan, konuyla ilgili Amerika’nın dost olamayacağını ve kendisinin emperyalistlerin uşaklığını yapmayacağını belirterek, “Kimin kiminle görüşeceğine ben karar veremem. Bu ülke üzerine emperyal planlar kuran, 12 Eylül’ü gerçekleştiren, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren, PKK denilen terör örgütünü kuran ve hala yardım etmeye devam eden, FETÖ terör örgütünü kuran, şimdi de sığınmacı istilasıyla ülkeyi karıştırmaya çalışan Amerika; bu taktiklerinden vazgeçmediği sürece benim kapımdan bir tek Amerikalı yetkili giremez.

"İNGİLİZLERİN AMERİKALILARIN UŞAKLIĞINI YAPAMAM"

Ben dönmem yolumdan, dönen dönsün. İsteyen Amerikalılarla kol kola girsin, isteyen İngilizlerle kol kola girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben anti-emperyalistim. Benim ülkeme zarar veren bir ülke, benim stratejik dostum olamaz. Bizim parti yetkililerine de söylüyorum. Amerika her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olmuştur. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz. Ben bu anlayıştayım. Bugün bu görevdeyim, yarın başka görevde olurum ama benim Amerika ile işim olmaz. Emperyalistlerin uşaklığını yapmam.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...