Tgrt Haber

Tuncelili vatandaşlardan CHP'li vekile peyzaj tepkisi: İnanç alanlarını tahrip ediyor

03 Kasım 2021 16:37
Tuncelili vatandaşlardan CHP'li vekile peyzaj tepkisi: İnanç alanlarını tahrip ediyor
gürsel erol,,milletvekili,,elazığ,,peyzaj,

Tunceli'de bir grup vatandaş, CHP Elazığ milletvekili Gülsel Erol'a peyzaj çalışmalarından dolayı tepki gösterdi. Kente 'peyzaj' adı altında aslan heykeli diktirdiğini ve kendi adının yazdığı tabelalar koydurduğunu iddia eden vatandaşlar, Erol'un kendi ismini öne çıkarmak için inanç alanlarını tahrip ettiğini öne sürdü.

Tunceli'de bir grup, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un kentte yaptığı çalışmaları eleştirdi. Erol'un Ana Fatma Ziyareti'ne peyzaj çalışması adı altında aslan heykeli diktirdiğini ve kendi adının yazılı olduğu tabelalar koydurduğunu iddia eden kişiler, halkın inançları dikkate alınmadan bu alanların onarım - peyzaj adı altında tahrip edildiğini öne sürdü.

Ana Fatma Ziyareti'nde toplanan gruptakiler adına basın açıklaması yapan Reyhan Kumru, bir süre önce Ana Fatma Ziyaretine, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından peyzaj çalışması adı altında aslan heykeli diktirildiğini ve kendi adının yazılı olduğu tabelalar koydurulduğunu ileri sürdü.

Tuncelili vatandaşlardan CHP'li vekile peyzaj tepkisi: İnanç alanlarını tahrip ediyor
Basın açıklaması yapan grup, inanç alanlarında yapılan düzenlemelerin önce halk onayından geçmesi gerektiğini belirtti.

"DOKUNDUĞU HER YERE İMZASINI BIRAKTIĞINI BİLİYORUZ"

Gelen tepkiler yüzünden isimlerin bulunduğu tabelaların bu alandan kaldırıldığını belirten Kumru, "Gürsel Erol, her ne kadar 'Haberim yoktu, taş ustasının ismimi yazdığı tabela bilgim dışında' demiş olsa da biz Gürsel Erol'un dokunduğu her yere imzasını bıraktığını biliyoruz. Alevi halkı açısından kutsal sayılan inanç alanlarına geçmişten beri tahribatlar, onarım-peyzaj adı altında devam ediyor." dedi.

"İNANÇ ALANLARINDAKİ HİZMETTE HALKTAN ONAY ALINMALI"

Kumru, milletvekili Erol'un peyzaj düzenlemesi yapmak için Tunceli halkından ve kurumlarından onay almadığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Ana Fatma'da, halkın inancını dikkate almaktan çok kendi isminin ön plana çıkmasını önemseyen bir zihniyetin ürünü olarak ortaya çıkmış tahribat söz konusudur. Halk için değer verilen inanç alanlarının reklama ve betona gömülmesini doğru bulmuyoruz. İnanç alanlarına dair bir hizmet, yardım ve düzenleme yapılacaksa o alandaki halktan onay alınmalıdır. Bu nedenle Ana Fatma Ziyareti'ne yapılanları samimi bulmuyoruz."

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Tuncelili vatandaşlardan CHP'li vekile peyzaj tepkisi: İnanç alanlarını tahrip ediyor
Gülsel Erol'un yaptırdığı öne sürülen aslan heykeli.

GÜLSEL EROL KİMDİR?

1963 yılında Elazığ'da doğan 58 yaşındaki Gülsel Erol, lise mezunudur. 1991 yılında SHP Gençlik kolları genel başkanlığı, 1992-1995 yılları arasında SHP ve CHP Elazığ il başkanlığı yapmıştır.

1995 genel seçimlerinde CHP Elazığ 1. sıra Milletvekili adayı olmuştur. 1995-2014 yılları arasında Tunceli Eğitim Kültür Vakfı Genel Başkanlığı ve Alevi Sivil Toplum Örgütlerinde başkanlık görevini üstlenmiştir.

2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP'den Tunceli, 2018 seçimlerinde ise Elazığ milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...