Tgrt Haber
06 Ağustos 2022 00:50 - Güncelleme : 06 Ağustos 2022 06:00

Türkiye'den İsrail'e Gazze tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de sivil katliamına yol açarak çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan İsrail'in saldırına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sivillerin öldürülmesi kabul edilemez" denildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Türkiye'den İsrail'e Gazze tepkisi: Şiddetle kınıyoruz
Türkiye,İsrail,Gazze

İsrail'in cuma günü Gazze'ye yönelik başlattığı yoğun saldırılar sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine Türkiye'den sert tepki geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail'in Gazze'ye yönelik 5 Ağustos günü düzenlediği hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda çocuklar dahil, sivillerin yaşamlarını kaybetmelerini kabul edilemez buluyoruz. Saldırılar sonrasında bölgede yükselen gerginliği derin endişeyle karşılıyoruz. Söz konusu olayların yeni bir çatışma sarmalına dönüşmeden derhal sonlandırılması gereğini vurguluyor, itidal ve sağduyu çağrısı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 75 YARALI

Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail güçlerinin bugün Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda yaralı sayısının 75’e yükseldiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Filistin İslami Cihat Örgütü'nün artan saldırı tehdidi nedeniyle Gazze Şeridi'nin vurulduğunu duyurmuştu.

BM'DEN SALDIRILARA TEPKİ

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Wennesland, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu sivillerin öldürülmesinin "Hiçbir gerekçesinin olamayacağını" bildirdi.

Wennesland yazılı açıklamasında, Gazze'de İslami Cihad Hareketinin önde gelen bir isminin hedef alınarak öldürülmesi de dahil olmak üzere "Filistinli ile İsrail arasında devam eden gerilimden derin endişe duyduğunu" dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...