Tgrt Haber

Ümit Özdağ'ın yeni partisinin adı ve logosu belli oldu

24 Ağustos 2021 12:31
Ümit Özdağ'ın yeni partisinin adı ve logosu belli oldu
ümit özdağ,,parti,,siyasi parti,,zafer partisi,,logo,

İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu dile getiren Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından partisinin isminin 'Zafer Partisi' olacağını duyurdu. Özdağ, partinin logosunu da takipçileriyle paylaştı.

İYİ Parti'de Buğra Kavuncu ile yaşadığı tartışmaların ardından ihraç edilen ancak Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ihraç kararının iptal edilmesiyle partiden kendi isteğiyle istifa eden Ümit Özdağ, yeni bir siyasi parti kurma sinyallerinin ardından partinin ismi ve logosunu açıkladı. Kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda partinin adını 'Zafer Partisi' olarak duyuran Özdağ'ın kuruluş dilekçesini 26 Ağustos'ta vereceği öğrenildi.

İYİ Parti'den istifasının ardından 'Ay Yıldız Hareketi' adıyla siyasi parti kurma çalışmalarına başlayan Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kanıyla Anadolu'nun kapılarını açan, canıyla bu toprakları vatan yapan; Alparslan'dan Mustafa Kemal'e, şehitlerden gazilere, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin yeni ZAFER'i doğuyor."

Ümit Özdağ'ın yeni partisinin adı ve logosu belli oldu

Özdağ'ın Zafer Partisi'nin kuruluş dilekçesini 26 Ağustos'ta vereceği öğrenilirken bu partiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alan siyasi parti sayısı 14'e yükselecek.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 yılında Japonya Tokyo'da doğan 60 yaşındaki Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden öğrenim gördü. 2001 yılında Siyasal Bilimler Profesörü unvanı alan Özdağ, 2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday oldu. Adaylığı kabul edilmeyen ve aynı yıl partiden ihraç edilen Özdağ, 2010 yılında tekrar MHP üyesi olmasının ardından 4 Kasım 2015'te MHP Genel Başkan yardımcısı oldu. 24 Şubat 2016’da “MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir” diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Ümit Özdağ'ın yeni partisinin adı ve logosu belli oldu

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti'ye katıldı ve kurucular kurulunda yer aldı. 4 Mart 2021'de, "Fetö'cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan 30 Ağustos'u Türkiyelilerin bayramı diye kutlayan kriptolarla, Atatürk'ü Türk milleti anlayışını kabul etmeyen siyasi omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP'yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar aracılığıyla örtülü şekilde istila edilmesine ses çıkarmayanlarla, Türk milliyetçisiyim demelerine rağmen makamlarını, mevkilerini, keselerini Türk milleti ve vatanından daha fazla sevenlerle, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini belkide en önemlisi büyük umutlarla büyük risklerle Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir." açıklamasının ardından İyi Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...