Tgrt Haber
12 Ekim 2021 07:52

Ümit Özdağ'dan ittifak yorumu: Yeni ittifak süreci Millet İttifakı + HDP şeklinde

“Bizim ittifakımız Türk milletiyle” vurgusu yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Kılıçdaroğlu, Ağustos’tan bu yana yeni bir strateji izlemeye başladı” dedi.

Ümit Özdağ'dan ittifak yorumu: Yeni ittifak süreci Millet İttifakı + HDP şeklinde
ümit özdağ,,ittifak,,seçim,,politika,,türkiye,,chp,,hdp,

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, son dönemdeki CHP-HDP yakınlaşmasını ve HDP’nin “Demokrasi Tutum Belgesi” adını koyduğu ittifak şartlarını görüşmek üzere CHP Genel Merkezine yaptığı ziyareti Türkiye Gazetesi’ne değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağustos ayından bu yana yeni bir strateji izlemeye başladığını belirten Ümit Özdağ, “Bu çerçevede hem HDP ile yakınlaşma hem de KHK’lılar üzerinden verilen mesajlar ve Batı’ya verilen tavizler, bu stratejinin temel ayaklarını oluşturuyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMLERİ

Ağustos ayının son günlerinde Kılıçdaroğlu’nun bütün KHK’lıların göreve iade edileceği açıklamasını yaptığını hatırlatan Özdağ, “Daha sonra CHP’nin Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanı, ‘Mavi Vatan’da Türkiye’nin saldırgan bir politika izlediğini’ ifade etti. Bunu, CHP heyetinin Kuzey Irak ziyareti ve daha sonra Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu HDP’nin sözde Kürt meselesinin çözümü için meşru muhatap olduğu açıklaması izledi. Diğer taraftan, PKK ve FETÖ ile ABD’nin istediği şekilde sorun çözümünden de yanayız mesajı verildi” diye konuştu.

HDP VE CHP İLİŞKİLERİ

HDP ve CHP ilişkilerinin yeni ekseninin bu zemine oturmuş durumda olduğunu belirten Özdağ, “Gittikçe de kamuoyunun önünde şeffaf gerçekleşmeye başladığını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte bu daha da yoğunlaşacaktır” dedi. Öte yandan Özdağ, daha önceki partisi İyi Parti’nin de bu sürecin dışında kalmasının pek mümkün olmadığını gördüğünü belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...