Tgrt Haber

Yargıtay'dan HEDEP’e itiraz: Değiştirin

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Kasım 2023 13:28 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 14:11
Yargıtay'dan HEDEP’e itiraz: Değiştirin
yargıtay,,,,

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HEDEP'e gönderdiği yazıda 'HADEP'e benzerliği nedeniyle HEDEP isminin kullanılamayacağını ve kısaltmanın değişmesi istedi. Kararda, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi kararını kabul etmedi. Başsavcılığın kararında, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adının, kapatılan HADEP'i andırdığı, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu gerekçesine yer verildiği öğrenildi.

HADEP’İ ANDIRIYOR

Yeşil Sol Parti'nin, ismini HEDEP olarak değiştirmesi kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu tarafından incelenerek karara bağlandı. Edinilen bilgiye göre, Başsavcılık, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adını, "devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerde odak olması nedeniyle" temelli kapatılan HADEP'i andırdığı gerekçesiyle uygun görmedi.

Yeşil Sol Parti adını HEDEP olarak değiştirmişti.  Yargıtay başsavcılığı itiraz etti.

“İSİMLERİN KARIŞMASI MUHTEMEL”

Kararda, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğunun ifade edildiği öğrenildi.

KARAR BİLDİRİLDİ

Karar, HEDEP'e bildirildi. Parti, kısaltmayı değiştirmek ya da karara itiraz etme seçeneklerini gündeme aldı. Partinin ilgili kurullarında alınacak kararın ve atılacak adımların, yarın Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...