Tgrt Haber
11 Şubat 2014 15:56

Yeni Demokratikleşme Paketi Komisyon'da

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usullerinde değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşülmesine, TBMM Adalet Komisyonu'nda başlandı.

Yeni Demokratikleşme Paketi Komisyon'da
Yeni Demokratikleşme Paketi Komisyon'da, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, demokratikleşme paketi, TBMM adalet komisyonu,

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usullerinde değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşülmesine, TBMM Adalet Komisyonu'nda başlandı. Kamuoyunda "Yeni Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, geniş katılım nedeniyle Adalet Komisyonu'nun toplantı salonu yetersiz kaldığı için KİT Komisyonu Toplantı Salonu'na alındı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün teklifinin de aynı nitelikte olduğu gerekçesiyle AK Parti'nin teklifiyle birleştirildi.
 BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifin Terörle Mücadele Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, bilişim suçları konusunda değişiklikler içerdiğini, kendisinin de bu konularda çok sayıda teklifi bulunduğunu söyledi. Kendi tekliflerinin neden birleştirilmediğini soran Kaplan, "Biz burada göstermelik milletvekilliği mi yapıyoruz? Kimin keyfiyeti bu? Niye bizi isyan ettirirler? Derhal kanunlar dairesine bilgi verin ve bu kanunla bağlantılı bütün teklifler buraya getirilsin. Biz bu teklifleri arşive atılsın, süs bitkisi olmasın diye veriyoruz" dedi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise komisyon toplantısının, demokratikleşme paketinin ele alındığı Anayasa Komisyonu toplantısının saatiyle çakıştırılmasını eleştirdi. MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, alt komisyon kurularak birleştirilenlerle birlikte teklifin daha sağlıklı ele alınmasını istedi.
MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ise iktidarın kendisinden görmediği grubu tasfiye etmek için hukuku kullandığını savundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Bakan olarak size güvenmek istiyorum ama şahıs olarak güvenmemem gerekiyor" diyen Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında Bursa'daki bir mitingde yaptığı konuşmadan dolayı Meclis'e fezleke gönderildiğini, haklarında yolsuzluk iddiası bulunan bakanlar hakkındaki fezlekelerin bakanlıktan başsavcılıklara geri gönderildiğini söyledi. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili "kumpas", "sahte delil", "ayarlanmış yargıçlar" gibi ifadeler kullandığını anımsatarak, cezaevinde yatanların yeniden yargılanma konusunda beklentiye girdiğini anlattı. Teklifte ne kumpaslarla ne ayarlanmış yargıçlarla ne sahte delille ilgili düzenleme olduğunu dile getiren Yılmaz, amacın bir an önce hükümetin yolsuzluklarını ve rüşvet iddialarını ortaya çıkaran özel yetkili savcı ve hakimleri dağıtmak olduğunu öne sürdü. Komisyonda, usule ilişkin tartışmalar sürüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...