Tgrt Haber

Yeniden Refah'ın sloganında dikkat çeken Erdoğan detayı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 20:53 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 23:16
,Erdoğan

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan Yeniden Refah Partisi, 10 Şubat günü İstanbul adayını açıklaması beklenirken, aday tanıtım toplantısı için hazırlanan metinde Recep Tayyip Erdoğan detayı dikkat çekti. 

Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler aday tanıtım toplantılarına hız verdi. Genel seçimlere Cumhur İttifakı ile birlikte giren Yeniden Refah Partisi (YRP) AK Parti ile anlaşma sağlayamadı, yerel seçimlere tek başına girme kararı aldı. 

10 Şubat Cumartesi günü aday tanıtım toplantısı yapacak olan YRP'den dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

"94 RUHUYLA YENİDEN..."

Yeniden Refah Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Şehirlerimizi ayağa kaldıracak, adil düzeni yerelden kuracak, Yeniden Refahlı belediye başkanlarını aday toplantımızda duyuruyoruz" mesajının yanına "94 ruhuyla yeniden başlıyoruz" notu düşüldü. 

Yeniden Refah'ın sloganında dikkat çeken Erdoğan detayı  - 1. Resim

YRP, AK Parti'yle yerel seçimler konusunda işbirliği görüşmelerinden istediğini alamayınca İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarma kararı almıştı. Parti, 10 Şubat’ta adaylarını açıklayacak.

ERDOĞAN'IN SEÇİLDİĞİ YILA GÖNDERME YAPILDI 

Milli Selamet Partisi’nin 1980 darbesinden sonra kapatılmasıyla Milli Görüşçülerin 1983’te kurduğu Refah Partisi (RP), 1991 yılında Meclis’e girmiş; 1995’teki seçimlerdeyse birinci parti çıkmıştı. Çoğunluk sağlanamadığı için RP, Doğru Yol Partisi’yle koalisyon kurarak iktidara gelmişti.

Yeniden Refah’ın vurgusunu yaptığı 1994’teki yerel seçimlerindeyse RP, 21 il, İstanbul dahil 6 büyükşehir olmak üzere toplamda 329 belediye başkanlığı kazanmıştı.

Yeniden Refah'ın sloganında dikkat çeken Erdoğan detayı  - 2. Resim

Bu seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1994’teki İBB seçimlerinde  belediye başkanı seçilmesiyse yeni bir dönemin başlangıcı olmuştu. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...