Tgrt Haber

Yeniden Refah'tan ittifak açıklaması: Biz adayımızı çıkartırız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 10:58 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 11:20
,AK Parti,Yerel seçim,Seçim,

Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altunöz, AK Parti ile yerel seçimler için yürütülen ittifak sürecine ilişkin kritik bir açıklamada bulundu. Altunöz, "AK Parti'nin teklif edeceği bir şey kalmadı. Biz adayımızı çıkarırız" dedi.

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Partiler adaylarını tek tek duyururken bir yandan da ittifak görüşmeleri sürüyor. İttifak görüşmeleri kapsamında Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki ittifak temaslarının nasıl sonuçlanacağı da oldukça merak ediliyordu...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altunöz, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a AK Parti'yle yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin kendilerine İstanbul, Ankara ve İzmir’de meclis üyeliklerimi teklif ettiklerini söyleyne Altunöz,  "Biz de 'Meclis üyeliğiyle gelmeyin, kabul etmeyiz. Partimizin gücüne uygun teklif getirin ki görüşelim' dedik. Sonra görüşme trafiği kesildi" dedi.

Geçen hafta pazartesi görüşüleceği ancak trafiğin kesildiğini hatırlantan Altınöz, “Cumhurbaşkanıyla görüşüp döneceğiz” dediler. Orada kaldı. İstanbul’da şu, Ankara’da bu ilçe gibi bir talebimiz olmadı" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah'tan ittifak açıklaması: Biz adayımızı çıkartırız

"TEKLİF EDECEKLERİ BİR ŞEY KALMADI"

Altınöz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti bütün yerleri açıkladıktan sonra bize ne teklif edecek ki? Teklif edeceği bir şey kalmadı. AK Parti’nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını desteklediğimiz takdirde oyumuzun yüzde 30-35’i gidiyor. Ben destek veriyorum. Ee? Karşılığını almak isterim.

Yeniden Refah'tan ittifak açıklaması: Biz adayımızı çıkartırız

'BİZ ADAYIMIZI ÇIKARTIRIZ'

Diyelim, AK Parti karar değiştirmedi. İstanbul ve Ankara’yı CHP almasın diye aday çıkarmama gibi bir karar alır mısınız? Almayız. Biz adayımızı çıkarırız. Cumhur İttifakı içinde biz yapmamız gerekeni fazlasıyla yaptık. Yerel seçimde beka meselesi de yok"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan 23 Ocak 2024 21:26

Fatih. Başkan oyuna galme cikarlri olmasa ayağına kadar gelmezler çıkar adayını yola devam Allah yardımcınız olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...