Tgrt Haber

Yılın ilk MGK'sında sıcak gündem: Teröristan!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
25 Ocak 2024 10:06 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 10:11
mgk,erdoğan

2024 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Masadaki en önemli başlık. Güney sınırları boyunca PKK taşeronluğuyla kurulmak istenen 'terör devleti' projesi! Dünyanın gözü toplantıdan çıkacak mesajlarda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'na başkanlık edecek. Zirvenin ana gündem maddesini terörle mücadele faaliyetleri oluşturuyor. Son dönemdeki bögemizde yaşanan savaşlar ve jeopolitik gerilimler nedeniyle sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın gözü toplantıdan çıkacak kararlarda olacak.

mgk

ÇIKACAK MESAJLAR DÜNYAYI İLGİLENDİRİYOR

TRT Haberin haberine göre, MGK'de yur tiçi ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik mücadelede atılan adımlar değerlendirilecek. 13 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen güvenlik toplantısında alınan kararlar da enine boyuna değerlendirilecek.

Söz konusu toplantının ardından yapılan açıklamada, "Güney sınırları boyunca bir 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecek" ifadesi dikkat çekmişti. Başta İsrail ve ABD olmak üzere birçok emperyal gücün PKK/YPG ile kapalı kapılar arkasında planladığı, "terör devleti" planına karşı verilecek mesajları tüm dünya dikkatle takip edecek.

Yılın ilk MGK'sında sıcak gündem: Teröristan!

IRAK'TAKİ YENİ DURUM DA MASADA OLACAK 

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Irak'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyaret kapsamında Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Şii ve Sünni gruplar ve Türkmenlerin temsilcileri ile görüşmüştü.

Görüşmelerde terörle mücadele ve atılabilecek ortak adımlar ele alınırken Kalın'ın gerçekleştirdiği ziyaret ve yansımalarının da toplantıda değerlendirilmesi bekleniyor. Özellikle bölgedeki İran ve İsrail etkisinin boyutunun saptanması Türkiye'nin ulusal çıkarları açısından büyükt önem taşıyor.

GAZZE İÇİN YENİ ADIMLAR TARTIŞILACAK

Diğer yandan İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılar ile bölgeye etkileri ve çatışmanın yayılma riski de toplantının önemli başlıklarından. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın da katıldığı Filistin konulu toplantının çıktıları gözden geçirilecek.

Kızıldeniz'de yaşanan son gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki son durumun da MGK toplantısında gündeme geleceği belirtiliyor.

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...