Tgrt Haber

Yılın son MGK toplantısı bugün yapılacak... Ana gündem Gazze

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
29 Kasım 2023 06:38 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 06:43
Yılın son MGK toplantısı bugün yapılacak... Ana gündem Gazze
mgk,gazze,israil

Milli Güvenlik Kurulu, bu yıl için son kez toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de bir araya gelecek Kurul'un en önemli gündemi Gazze. Terörle mücadele operasyonları da toplantı masasında olacak.

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısI yoğun bir gündemle gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak MGK'nın gündeminde başta Gazze'deki son durum olmak üzerei birbirinden önemli konular var
Toplantıda, Gazze’de Türkiye’nin barışı sağlamak için gösterdiği çabaların yanı sıra Filistin’e yönelik insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıyla ilgili süreç gözden geçirilecek.

KAFKASYA VE EGE'DEKİ DURUM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

MGK toplantısında ayrıca yakın coğrafyadaki son gelişmeler ve Türkiye'nin ilgili koınularda uygulayacağ politikalar da değerlendirilecek. 
Kafkasya Azerbaycan ile Türkiye'yi birbirine bağlaması beklenen Zengezur Koridoru ile ilgili son durum masaya yatırılacak.
Doğu Akdeniz ve Ege'deki gelişmelerde ele alınacak. Son olarak Yunanistan heyeti Ankara'ya gelmiş uzun sürenin ardından güven arttırıcı toplantılar tekrar başlamıştı. Atina'da yapılması beklenen toplantı öncesinde görüşmelerde kat edilen mesafe MGK'ya bildirilecek.

 

Diğer yandan iç güvenlik meseleleri de Kurul'un ajandasında yer alıyor. Yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele operasyonları kapsamlı şekilde değerlendirilecek. MGK toplantısına Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi, ilgili bakanlar, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun katılacak.

Cumhurşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek olan yılın son toplantısına Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi, ilgili bakanlar, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun katılacak. Toplantısı sonrası MGK Bildirisi'nin yazılı olarak kamuoyu ile paylaşılması bekleniliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...