Tgrt Haber

Yunanistan'ı 'Kıbrıs Harekatı' korkusu sardı! Yol haritasını çizdiler, yine mektup gönderiyorlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimerini, Ta Nea
06 Eylül 2022 15:09 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 15:40
Yunanistan, Türkiye'yi sık sık mektup vasıtasıyla ABD ve Batı'ya şikayet ediyor.
Yunanistan,Radar kilidi atma,Recep Tayyip Erdoğan

Yunanistan'ın düşmanca tavrına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözleri komşunun uykularını kaçırdı. Yunan basını, Erdoğan’ın sözlerine karşılık Atina'nın Türkiye'ye karşı izleyeceği yolu yazdı. 

Yunanistan, Türkiye'yi sık sık mektup vasıtasıyla ABD ve Batı'ya şikayet ediyor.

Türk jetlerine karşı radar kilidi atarak düşmanca tavır sergileyen Yunanistan’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir’i unutma! Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek uyarısının yankıları sürüyor.  Yunan Kathimerini gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Atina'nın izleyeceği yolu yazdı.

YOL HARİTASINI ÇİZDİLER 

Gazetenin “Türk tehditlerine diplomatik tepki” başlıklı haberinde “Atina, ortakları ve müttefiklerini Ankara'nın çirkin retoriğindeki son tırmanışı hakkında bilgilendiriyor” ifadesine yer verildi. Haberde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tüm üyelerine, BM genel sekreterine ve NATO genel sekreterine mektup göndereceği bilgisine yer verildi. “Mektuplar başka bir yorumda bulunmadan sadece Türk yetkililerin orijinal açıklamalarını aktarıyor” denilen haberde ayrıca Dendias'ın Çekya'ya verdiği tepki nedeniyle teşekkür ettiğinin altı çizildi. Yunanistan sık sık Türkiye silah satılmaması ve ambargo konulması konusunda ABD'ye ve Batı ülkelerine mektuplar gönderiyor. 

KIBRIS HAREKATI KORKUSU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bosna Hersek ziyareti öncesi “Bu kilit atma noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Aksi halde bir gece ansızın gidebiliriz” sözleri Yunanistan’da manşet oldu.  Proto Thema'da yer alan haberde Erdoğan'ın 1974'te yaşanan Kıbrıs harekatına gönderme yaptığının altı çizildi. CNN Yunanistan ise "Erdoğan bir gece ansızın gelebiliriz tehdidini tekrarladı" dedi.

Yunanistan'ı 'Kıbrıs Harekatı' korkusu sardı! Yol haritasını çizdiler, yine mektup gönderiyorlar

MİÇOTAKİS'İN SÖZLERİ TETİKLEDİ

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklamaları sonrası gerilmişti. Miçotakis, “Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum” demişti. Miçotakis, Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

 

Kaynak: Kathimerini, Ta Nea
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...