Tgrt Haber
Politika - Politika
15 Ocak 2024 - 11:39

Seçmen listesinde adınız yoksa eğer dikkat! Son 2 gün

Seçmen listeleri, 4 Ocak'ta muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmenler isimlerini, 17 Ocak Çarşamba saat 17.00'a kadar kontrol edebilecek. Listede adını bulamayan vatandaşlar ise il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak.
 - Partilerin yerel seçim mesaisi
15 Ocak 2024 - 11:12

Toplantılar peş peşe iptal edilmişti: Partilerin yerel seçim mesaisi devam ediyor

Pençe-Kilit bölgesinden gelen şehit haberleri nedeniyle birçok siyasi parti, hafta sonu toplantılarını iptal etti. Yeni haftayla birlikte partilerin hazırlıkları da devam edecek. AK Parti 48 ilin belediye başkan adaylarını duyurmaya hazırlanırken CHP'de ise MYK ve Parti Meclisi toplantılarının yapılması bekleniyor.
 - 'Aile dağılmadı, bana öfkesi yok'
15 Ocak 2024 - 11:07

Ekrem İmamoğlu'ndan Akşener ve ittifak açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi toplumda ittifak beklentisi olduğunu söyleyip, yaşananların muhalefeti birleştirmesi gerektiğini savundu. Akşener ile aralarındaki abla-kardeş ilişkisine de değinen İmamoğlu, "Ailenin dağıldığını hissetmiyorum. Akşener'in şahsıma dönük öfkesi yok" dedi.
 - 'Aynı A4 kağıdında buluşmayacağız'
15 Ocak 2024 - 10:57

CHP’den ortak bildiri kararı: Aynı A4 kağıdında buluşmayacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu ortak bildiri talebine ilişkin, "Onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız" dedi.
 - CHP'ye ittifak şartı
15 Ocak 2024 - 09:39

DEM Parti'den CHP'ye ittifak şartı: İstanbul'da 3 ilçeyi istiyorlar

İYİ Parti'den ret cevabı alan CHP, ittifak için DEM Parti'nin kapısını çalmıştı... CHP-DEM Parti görüşmelerinin detayları da ortaya çıkmaya başladı. Kulis bilgilerine göre; DEM Parti ittifak şartı olarak İstanbul'da 3 ilçeyi istiyor.
 - Aday listeleri revize sonrası açıklanacak
15 Ocak 2024 - 07:28

Aday listeleri revize sonrası açıklanacak

AK Parti’de 48 ilin birçoğunda adaylar netleşti. Bazı isimler, çarşamba günü grup toplantısında açıklanabilir. Cumhurbaşkanı da liste üzerinde çalışıyor.
 - 'Hile yaptılar komplo kurdular"
14 Ocak 2024 - 20:14

CHP'li belediye başkanı zehir zemberek sözlerle istifa etti: Komplo kurdular

Trabzon’daki tek CHP belediyesi olan Beşikdüzü’nün belediye başkanı Ramis Uzun, aday seçiminde hile yapıldığını komplo kurulduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini açıkladı.
 - Bakan Fidan ve Güler TBMM’yi bilgilendirecek
14 Ocak 2024 - 19:00

Meclis'te terör oturumu yapılacak: Bakan Fidan ve Güler TBMM’yi bilgilendirecek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör saldırılarına yönelik Genel Kurulu bilgilendirecek.
 - Ahmet Türk siyaseti bıraktı
14 Ocak 2024 - 17:19

Ahmet Türk adaylıktan çekildi, aktif siyaseti bıraktı

DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Ahmet Türk, dün yapılan ön seçimlerde sandıktan birinci çıkmasına rağmen seçimin ikinci tura kalması sebebiyle adaylıktan çekildi. Kürt halkının mücadelesini farklı platformlarda sürdüreceğini belirten Türk, aktif siyaseti de bırakma kararı aldı.
 - Teröre karşı birliktelik mesajı
14 Ocak 2024 - 15:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı ile görüştü! Teröre karşı birliktelik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Al Nahyan, terör saldırısında şehit olan askerler nedeniyle taziyelerini iletirken, görüşmede teröre karşı birliktelik mesajları verildi.
 - AK Parti seçime hazır
14 Ocak 2024 - 14:18

AK Parti seçime hazır: 2 milyon 300 bin görevli sahada olacak

Yerel seçimlerde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde başarı hedefleyen AK Parti, 31 Mart hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Özdemir, yerel seçimlerde 2 milyon 300 bin partilinin sahada görev yapacağını açıkladı.
 - İYİ Parti'den 8 ayda 6 kayıp!
14 Ocak 2024 - 13:39

İYİ Parti'den 8 ayda 6 kayıp! Milletvekilleri başka partilere kaçıyor

14 Mayıs Genel Seçimleri’nin ardından İYİ Parti’nin Meclis’teki 44 olan vekil sayısı 38’e düştü.
 - Hiçbir istifa bu kadar ses getirmedi!
13 Ocak 2024 - 18:50

İYİ Parti'de hiçbir istifa bu kadar ses getirmemişti! Akşener'in oyunu artırdığı tek ilçenin başkanı istifa etti

İYİ Parti'nin oyunu artırdığı tek ilçe olan Eyüpsultan’dan istifa gelmesi gündeme bomba gibi düştü. Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak, ağır eleştirilerde bulunarak istifa etti.
 - 'Teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz
13 Ocak 2024 - 17:40

Güvenlik Zirvesi sonrası açıklama: Sınırlarımızda 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz

Son dakika haberi: Kritik Güvenlik Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası yapılan açıklamada, "Sınırlarımızda 'teröristan' kurulmasına izin vermeyeceğiz" denildi. Bölgede 47 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.
 - Bahçeli'den zehir zemberek tepki
13 Ocak 2024 - 11:40

Bahçeli'den zehir zemberek tepki: Alenen Türkiye’ye silah çekmekteler!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından şehit askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Bahçeli, "Ülkemiz üzerinde hesap yapan bölge devletleriyle emperyalist ülkeler, bunların mücavir bölgelerimizde at koşturan ajanları alenen Türkiye’ye silah çekmekte, milli varlığımızla milli güvenliğimize husumet saçmaktadır" dedi.
Politika - Politika
13 Ocak 2024 - 08:06

AK Parti, İstanbul'da 39 ilçede isimlerini belirledi!

AK Parti’de yerel seçim çalışmaları hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin İstanbul İl Başkanlığında kurmayları ile bir araya geldi. Toplantılarda İstanbul’un 39 ilçe adayı detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.
 - Aday tanıtım toplantıları iptal edildi
12 Ocak 2024 - 22:52

Şehit haberleri sonrası aday tanıtım toplantıları ertelendi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit harekatı bölgesinde 5 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Şehit haberlerinin ardından siyasilerden 'başsağlığı' mesajları gelirken CHP'nin yarın Manisa'da gerçekleşecek olan aday tanıtım toplantısı iptal edildi. CHP lideri Özgür Özel, MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla hafta sonu yapılması planlanan aday tanıtım toplantısının iptal edildiğini duyurdu.
 - YRP'den AK Parti'ye ittifak çağrısı
12 Ocak 2024 - 21:43

Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti'ye ittifak çağrısı

Yerel seçimler kapsamında adaylarını bir bir açıklayan partiler ittifak süreci için de hızlanmaya başladı. AK Parti ile genel seçimlere aynı ittifak altında giren Yeniden Refah Partisi'nin ise yerel seçim kararı henüz belli olmadı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ise AK Parti'ye çağrıda bulunarak, "AK Partili muhataplarımız da ikinci bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyorsa, bazı birliktelikler için bazı fedakarlıkları göze almalıdır" dedi. 
Politika - Politika
12 Ocak 2024 - 21:28

Son dakika! Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüştü.
 - CHP'deki olaylı gecenin perde arkası
12 Ocak 2024 - 20:53

CHP'deki aday kavgasının perde arkası ortaya çıktı: Tartışma oldu ama... 

CHP PM toplantısı sırasında genel merkez binası bağrışmalarla sarsıldı. Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, aday belirlemede kendisinden fikir alınmadığı için toplantıyı basmak istediği ve 'yeter ulan' diyerek bağırdığı öne sürüldü. İddialara ilişkin CHP kanadından ilk açıklama geldi. 
Başa Dön Sona Git