Tgrt Haber
POLİTİKA - POLİTİKA
14 Mart 2023 - 22:20

Kılıçdaroğlu'ndan mülteci mesajı: Anavatanlarına göndereceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sınırındaki Reyhanlı'da mültecilere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz" ifadelerini kullandı.
 - 'Dayatmaya son vereceğiz'
14 Mart 2023 - 21:49

İttifaksız aday Doğu Perinçek'ten LGBT vaadi: Dayatmaya son vereceğiz!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler siyaset sahnesine çevrildi. İttifaklar şekillenmeye başlarken adaylar ise belli olmaya başladı. Seçime 61 gün kala bağımsız aday olduğunu açıklayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı. 
 - '6284 kırmızı çizgimiz'
14 Mart 2023 - 19:46

AK Partili Özlem Zengin'den 'Yeniden Refah'ın teklifi kabul edildi' iddiasına yalanlama: 6284 kırmızı çizgimiz

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, ittifak görüşmeleri yürüttükleri Yeniden Refah Partisi'nin "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması talebinin kabul edildiği" yönündeki iddiaları yalanladı. İki parti arasındaki görüşmelerde bu konunun gündeme gelmediğini belirten Özlem Zengin, "6284 sayılı kanun bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.
POLİTİKA - POLİTİKA
14 Mart 2023 - 17:35

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: HDP ile görüşme sıkıntı olmaz

Seçimler yaklaşırken ittifaklar da genişleme çabalarını sürdürüyor. TGRT Haber’de İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Milletimizin zararına olabilecek hiçbir kararın ne yanına ne de ortağı oluruz" diyerek HDP’ye yönelik kırmızı çizgilerini açıkladı.
 - HDP ile görüşme sıkıntı olmaz
14 Mart 2023 - 17:29

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: HDP ile görüşme sıkıntı olmaz

Seçimler yaklaşırken ittifaklar da genişleme çabalarını sürdürüyor. TGRT Haber’e konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Milletimizin zararına olabilecek hiçbir kararın ne yanında ne de ortağı oluruz" diyerek HDP’ye yönelik kırmızı çizgilerini vurguladı. Öte yandan Zorlu, HDP ile görüşmenin sorun olmayacağını da belirtti.
Politika - Politika
14 Mart 2023 - 16:30

YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanlığı adaylık ücretlerini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların ödeyeceği ücretleri açıkladı. Yener, ''Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği ücretin 55 bin 598 lira olduğu belirlenmiştir, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 550 bin 980 lira olduğu belirlenmiştir'' dedi.
Politika - Politika
14 Mart 2023 - 13:32

Kemal Kılıçdaoğlu’ndan BTP lideri Hüseyin Baş’a ziyaret!

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu cuma günü Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret edecek.
 - Adaylık başvurusunu yaptı
14 Mart 2023 - 12:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletvekili adaylık başvurusunu yaptı!

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, 28’nci dönem milletvekili genel seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı. Parti genel merkezinde adaylık başvurusunu yapan Bahçeli evraklarını getirerek belgelere imza attı. 
POLİTİKA - POLİTİKA
14 Mart 2023 - 12:30

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletvekili adaylık başvurusunu yaptı!

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, 28’nci dönem milletvekili genel seçimleri için adaylık başvurusunu yaptı. Parti genel merkezinde adaylık başvurusunu yapan Bahçeli evraklarını getirerek belgelere imza attı. 
POLİTİKA - POLİTİKA
14 Mart 2023 - 10:38

Parmak boyası tartışması! Seçimlerde yeniden kullanılacak mı?

Halk arasında parmak boyası olarak bilinen seçim mürekkebi, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için gündeme geldi. Parmak boyası, seçmenlerin oy kullandıklarını ifade ediyordu. Peki, seçimlerde parmak boyası kullanılacak mı? 
POLİTİKA - POLİTİKA
14 Mart 2023 - 09:51

CHP'de aday adaylığı yarışı! Başvurular başladı

Yüksek Seçim Kurulu seçim başlangıç tarihini 18 Mart olarak açıklamasının ardından hareketlilik CHP Genel Merkezi'nde de başladı. CHP'den aday olmak isteyenler Genel Merkez'e akın etti.
Politika - Politika
14 Mart 2023 - 08:25

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Muharrem İnce’ye kapıları kapattı: Öyle bir figür olmayacak

Son dakika haberi: Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı televizyon programda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyeceklerini ifade ederken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ise kapılarını kapattı. İnce’nin 2018’deki seçimde ‘Adam kazandı’ mesajına göndermede bulunan Baş, “Türkiye siyasetinin geleceğinde Muharrem İnce diye bir figür olmayacak" dedi.
 - İnce 'dansını' yasakladı!
14 Mart 2023 - 06:15

Memleket Partisi’nde ‘İnce’ dansı yasaklandı! Parti yöneticilerine bildiri gönderildi

Son dakika haberi: Memleket Partisi yaptığı yazılı açıklamada parti yöneticilerin yapmış olduğu ‘İnce dansı’ yasaklama kararı aldı. Tüm parti teşkilatına gönderilen yazıda yöneticilerin dans içerikli sosyal medyada paylaşım yapmasının yasaklandığı ifade edilirken gençlere ise serbest olduğu belirtildi. 
 - Seçim takvimi Resmi Gazete'de!
14 Mart 2023 - 05:45

YSK’nın seçim takvimi kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu Kararları ve Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde uygulanacak olan seçim takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı. 
 - Krizin iç yüzü ortaya çıktı
13 Mart 2023 - 23:40

Memleket Partisi'nde Akşener istifası! Krizin iç yüzünü tek tek açıkladı 

Memleket Partisi eski Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Muharrem İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, partisinden ayrıldığını açıkladı. Çiçek istifa nedeni olarak; parti içinde geleceğini düşünen birkaç kişi olması ve partinin amacından çımasını gösterdi. Çiçek ayrıca Memleket Partisi'nin Ata İttifakı'ndan ayrılma gerekçesinin iç yüzünü de ifşa etti. 
 - 7 partiden sürpriz aday
13 Mart 2023 - 22:58

Seçime sayılı günler kala bir ittifak daha kuruldu, adayını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler siyaset sahnesine çevrildi. İttifaklar şekillenmeye başlarken adaylar ise belli olmaya başladı. Seçime 62 gün kala 7 partinin oluşturduğu 'Türkiye İttifakı' cumhurbaşkanı adayının Ahmet Özal olduğunu duyurdu. 
POLİTİKA - POLİTİKA
13 Mart 2023 - 21:38

İttifak pazarlığında yasa polemiği! 6284 sayılı kanun tartışılıyor

AK Partili kurmaylar Cumhur İttifakı'na katılması için Yeniden Refah Partisi ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. İttifak görüşmelerin sırasında Yeniden Refah Partisi tarafından, kadına şiddet yasasında değişikliğe gidilmesi yönündeki istek, siyasette yeni polemiğin kapısını aralamış oldu. 30 maddelik bir listede yer aldığı iddia edilen 6284 sayılı Kanun'da düzenlemeye gidilmesi şartı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından sert tepkiyle karşılandı. Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir" açıklamasında bulundu.
 - İttifak pazarlığında yasa polemiği
13 Mart 2023 - 21:25

İttifak pazarlığında yasa polemiği! '6284 sayılı kanun kaldırılsın' talebine Bakan Yanık'tan sert cevap 

AK Partili kurmaylar Cumhur İttifakı'na katılması için Yeniden Refah Partisi ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. İttifak görüşmelerin sırasında Yeniden Refah Partisi tarafından, kadına şiddet yasasında değişikliğe gidilmesi yönündeki istek, siyasette yeni polemiğin kapısını aralamış oldu. 30 maddelik bir listede yer aldığı iddia edilen 6284 sayılı Kanun'da düzenlemeye gidilmesi şartı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından sert tepkiyle karşılandı. Yanık, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 
 - '6284 hiç konuşulmadı'
13 Mart 2023 - 19:07

Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'yle yapılan görüşmenin perde arkasını anlattı: 6284 hiç konuşulmadı 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması için yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılım için 6284 sayılı kanunda düzenleme yapılması şartı koyduğuna ilişkin iddialara cevap veren Yıldırım, "Bu konuları hiç konuşmadık, nezaket ziyaretiydi" açıklamasında bulundu. 
Politika - Politika
13 Mart 2023 - 18:25

İYİ Parti'de milletvekili aday adaylığı ücreti belli oldu

14 Mayıs seçimlerine Millet İttifakı ile girecek olan İYİ Parti'de milletvekili aday adaylığı için alınacak ücret belli oldu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, kadın adayların erkek adayların ödeyeceği miktarın yarısını yatıracağını söyledi.
Başa Dön Sona Git