Tgrt Haber
 - 'Son noktayı henüz koymadık'
13 Mart 2023 - 17:10

AK Parti'den HÜDA-PAR'a 'ittifak' ziyareti: Son noktayı henüz koymadık

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, HÜDA-PAR ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde görüşmelerin devam edeceğinin sinyalini veren Kurtulmuş, "Cumhur İttifakı'nın içerisinde olan ve olacak partileirn kurumsal kimliğii parti programıu ve siyasi fikirleri vardır. Hepimizi ortak noktaya getiren ilkelerimizdir" dedi. Kurtulmuş'tan sonra konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son noktanın henüz koyulmadığını söyledi.
Politika - Politika
13 Mart 2023 - 17:09

Sarıgül'den seçim açıklaması: Tek kişiyi doğru bulmuyoruz

TDP lideri Mustafa Sarıgül, 14 Mayıs'ta yapılacak olan sisteme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, parlamenter sistemi desteklediklerini belirterek, "Bir kişinin tek başına koskoca bir ülkeyi yönetmesini doğru bulmuyoruz" dedi.
 - 'Her partinin kendi ilkeleri var'
13 Mart 2023 - 16:00

Son dakika! Ömer Çelik'ten HÜDA-PAR eleştirilerine cevap: Her partinin kendi ilkeleri var

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın genişlemesi için temas trafiğinin devam ettiğini aktaran Çelik, Yeniden Refah Partisi'nin de bu hafta cevap vereceğini söyledi. HÜDA PAR'ın seçimlerde Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partinin programında yer alan bazı ifadeler tepkilere ve eleştirilere neden olmuştu. Konuya ilişkin konuşan Çelik, "Her siyasi partinin kimliği var. Sistematik bir şekilde PKK'nın katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakı'na destek veren partilerin üzerine gidiyor" dedi.
Politika - Politika
13 Mart 2023 - 14:02

Muharrem İnce’den ilginç ‘kadro’ açıklaması: Bazıları ekibimde olduğunu bilmiyor

Son dakika haberi: 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde cumhurbaşkanı adayını olduğunu açıklayan Muharrem İnce’den ilginç bir açıklama geldi. Ülkeyi yönetmek için 300 kişilik ekibi olduğunu söyleyen İnce “Bazıları ekibimde olduğunu bilmiyor. Atandığında onlar da şaşıracak” dedi.
 - "Adayımız Erdoğan'dır"
13 Mart 2023 - 14:00

Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi AK Parti genel merkezinde kabul etti. İki lider görüşmesinde, hem seçim takvimi hem de seçim kampanyasının ayrıntılarını değerlendirdi. Kritik görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Destici, BBP'nin Cumhur İttifakı'nın bir parçası olacağını ve Cumhurbaşkanı adaylarının Erdoğan olduğunu söyledi.
Politika - Politika
13 Mart 2023 - 13:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’den kazandığı tazminatı depremzedelere bağışladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den kazandığı tazminat davasını depremzedelere bağışladı.
POLİTİKA - POLİTİKA
13 Mart 2023 - 11:54

YSK duyurdu: Seçim takvimi 18 Mart'ta başlayacak

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart 2023 olarak belirlendiğini açıkladı.
 - CHP'de 'İnce' endişe!
13 Mart 2023 - 11:33

CHP’de Muharrem İnce endişesi! Adaylık duyusu sonrası 'lehine çekilme' çağrısı geldi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak ilan etmesine CHP’den ilk açıklama geldi. Katıldığı televizyon programında Muharrem İnce’nin adaylığını değerlendiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol için dikkat çeken bir çağrıda bulundu. 
 - Görüşmede saat belli oldu!
13 Mart 2023 - 10:56

AK Parti ile HÜDA-PAR arasında 'ittifak' görüşmesi! Ali İhsan Yavuz saat vererek açıkladı...

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaptığı basın açıklamasında Cumhur İttifakı’na dahil olması beklenen HÜDA-PAR ile bugün saat 16.00’da görüşme gerçekleştireceklerini duyurdu. 
POLİTİKA - POLİTİKA
13 Mart 2023 - 10:21

İttifaklar seçimi! Kim kiminle bir araya geldi, seçmen ne diyecek? Dikkat çeken HDP detayı

Türkiye seçimlere doğru ilerlerken partilerin ittifak kurma çabaları da devam ediyor. Peki kim kiminle ittifak kuruyor?
 - İttifak tamam!
13 Mart 2023 - 09:52

Yeniden Refah Partisi’nden ittifak ve oy oranı açıklaması: Sunduğumuz maddeler kabul edildi

Son dakika haberi: Cumhur İttifakı’na katılması beklenen Yeniden Refah Partisi’nde yaşanan son gelişmeleri partinin Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal anlattı. Katıldığı televizyon programında AK Parti’ye sundukları 30 şartın kabul edildiğini söyleyen Aydal oy oranları hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu. 
Politika - Politika
13 Mart 2023 - 08:33

İYİ Parti’den CHP’ye ‘İmamoğlu ve Yavaş’ resti: Gerekirse yasal düzenleme yaparız

Son dakika haberi: CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar” sözleri İYİ Parti cephesinden cevap geldi. İYİ Partili Erhan Usta, "Gerekirse yasal düzenleme yaparız" restini çekti.
 - Cumhurbaşkanlığına 4. aday
12 Mart 2023 - 20:35

Ön seçim sonuçları geldi! Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın ardından 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanlığına aday olan üçüncü isim belli oldu. Memleket Partisi'nde yapılan ön seçimin ardından partinin genel başkanı Muharrem İnce oy birliğiyle cumhurbaşkanı adayı seçildi.
 - 'İttifak' sorusuna tepki gösterdi!
12 Mart 2023 - 13:35

Muharrem İnce ‘telaş yapmayın’ diyerek ‘ittifak’ sorusuna tepki gösterdi: Baskı kurmaya gerek yok

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı adayını yapılacak olan ön seçimler belirleyecek olan Memleket Partisi’nde parti genel merkezi ile tüm il ve ilçelerde oy verme işlemi başladı. Kameraların karşısına geçen Muharrem İnce herhangi bir ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin soruya tepki gösterdi. “Daha 60 gün var” diyen İnce “Türkiye'nin aleyhine hiçbir şey yapmayız, merak etmeyin ama telaş da yapmaya, baskı kurmaya gerek yok." İfadelerini kullandı.
 - 'Amed' polemiği alevlendi!
12 Mart 2023 - 10:29

Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bahçeli arasında ‘Amed’ polemiği alevlendi: Hesabı sorulur

Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan ve büyük yankı uyandıran şiddet eylemleri sonrasında siyaset camiası hareketlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Amed diye bir yer yoktur” sözlerine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tepki gösterdi. “Senin ne haddine bir kültürü yok sayacaksın” diyen Davutoğlu, Bahçeli’ye sert ifadelerle yüklendi. 
 - İttifak içinde ittifak!
12 Mart 2023 - 09:44

İttifak içinde ittifak! Saadet Partisi’nden dikkat çeken çıkış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren Millet İttifakı milletvekilliği seçimlerinde ayrı bir yol izliyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Gelecek ve Deva Partisi’yle ittifak yapılmalı” diyerek milletvekili için ayrı bir yol izleyeceklerinin sinyalini verdi. 
 - Karar günü!
12 Mart 2023 - 07:00

Memleket Partisi’nde karar günü! Cumhurbaşkanı adayları belli oluyor

Son dakika haberi: Memleket Partisi bugün cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçime gidiyor. Oylamanın ardından sonuçlar daha sonra partinin Genel Sekreterliğine gönderilecek. Çıkacak kararın ardından Muharrem İnce’nin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.
 - Seçim günü yasakları belli oldu
12 Mart 2023 - 06:25

YSK kararları Resmi Gazete’de yayınlandı: Seçim günü yasakları belli oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklamasının ardından YSK seçim sürecine ilişkin alınan kararlarını duyurdu. 36 partinin katılacağı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde uygulanacak olan yasaklar ve uygulamalar belirlendi.
 - 'Parti olarak katılacağız'
11 Mart 2023 - 20:29

DSP’den dikkat çeken seçim kararı: Parti olarak katılacağız

Genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra gözler ittifaklara çevrildi. Cumhur İttifakı'na katılacağı söylenen Demokratik Sol Parti, 14 Mayıs seçimleri için kararını verdi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, iki ittifaktan da teklif almadığını belirterek seçimlere parti olarak katılacaklarını açıkladı. 
Politika - Politika
11 Mart 2023 - 19:58

MHP'de aday adaylığı için süreç başlıyor 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin 14 Mart Salı günü saat 09.00 itibarıyla başlayacağını bildirdi. Üye başvurusu yapacak kişilerin 3 bin lira yatırmaları gerekecek. 
Başa Dön Sona Git