Tgrt Haber
 - İttifak genişleyecek mi?
11 Mart 2023 - 14:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. İttifakın genişleyeceğini işaret eden Erdoğan, ''14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız" diye konuştu.
 - YSK'dan '14 Mayıs' kararı
11 Mart 2023 - 13:48

Son dakika! YSK'dan '14 Mayıs' kararı: Seçime 36 parti katılacak

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak seçime 36 siyasi partinin katılacağını, oy verme işlemlerinin 08.00'de başlayıp 17.00'de sona ereceğini duyurdu.
Politika - Politika
11 Mart 2023 - 12:18

Ümit Özdağ duyurdu: 'Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, kurdukları 'Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının MHP eski vekili Sinan Oğan olduğunu açıkladı.
 - 'Son bir adım kaldı'
11 Mart 2023 - 11:52

Hüda-Par'dan kritik 'ittifak' açıklaması: Karar alınırsa kamuoyuna duyurulacak

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kesinleşmesinin ardından siyaset arenasında sıcak saatler yaşanırken Hüda-Par'ın Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin konuşan parti sözcüsü Serkan Ramanlı, ittifaka katılmak için görüşme gerçekleştirdiklerini, karar alınması durumunda ise 11 Mart'ta (bugün) kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.
 - YSK'da kritik toplantı
11 Mart 2023 - 10:12

YSK'da kritik toplantı! 14 Mayıs'ın ilk adımı olacak, seçime girecek siyasi partiler belirlenecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, YSK'nin bugünkü toplantısında, 14 Mayıs'taki seçimlere girecek siyasi partilerin belirlenmesi için çalışma yapılacağını bildirdi.
 - 'Adayın PKK ile görüşüyor'
10 Mart 2023 - 22:13

BBP Lideri Destici'den Akşener'e 'Kılıçdaroğlu' eleştirisi: Adayın PKK ile görüşüyor, buna nasıl 'Evet' diyorsun? 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 6'lı masanın HDP ile resmi olmayan bir ittifak içinde olduğunu belirtti.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Destici, PKK ile HDP'yi eşit bulduğu yönündeki açıklamaları hatırlatarak "Senin cumhurbaşkanı adayın PKK ile görüşüyor o zaman. Nasıl buna evet diyorsun?" diyerek serzenişte bulundu. 
POLİTİKA - POLİTİKA
10 Mart 2023 - 21:13

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na helalleşme tepkisi: Erbakan'ın kemikleri sızlıyor

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Malatya'da bir vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışına kızan vatandaş, "CHP geçmişiyle nasıl helalleşecek?" diyerek tepki gösterdi.
 - 'Onlarca adımı takip edememişsiniz'
10 Mart 2023 - 21:05

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına Bakan Nebati'den cevap: Onlarca adımı takip edememişsiniz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgelerinde yaşayan işçiler için vergi avantajı sağlanmasına yönelik çağrısına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den cevap geldi. Nebati, "Onlarca adımı takip edememişsiniz. Size yaptıklarımızı anlatması için iyi bir danışman bulmanızı tavsiye ederim" dedi.
 - 'Geçmişinizle hesaplaşın'
10 Mart 2023 - 21:04

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na helalleşme tepkisi: Geçmişinizle hesaplaşın!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Malatya'da bir vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışına kızan vatandaş, "CHP geçmişiyle nasıl helalleşecek?" diyerek tepki gösterdi. 
 - NATO diplomasisi 
10 Mart 2023 - 20:11

Bakan Çavuşoğlu, Finlandiyalı mevkidaşı Haavisto ve NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüştü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO üyeliği önem kazanan Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 
 - 'Böyle ülke yönetilmez'
10 Mart 2023 - 18:41

Cem Uzan'dan 6'lı masaya sert eleştiri: Bunu söyleyen aptaldır 

Dağılmanın eşiğine geldikten sonra aday krizinden Kemal Kılıçdaroğlu ismi ile çıkan 6'lı masaya gelen eleştiriler bitmek bilmiyor. Son olarak Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin 'cumhurbaşkanı yardımcısı' olacağı formülle ortak bir fikre varan masaya Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan'dan sert tepki geldi. Uzan 7 kişilik cumhurbaşkanı yardımcısı atama fikrinin yanlış olduğumu belirterek "Bu ülkeyi parçalamak mı istiyorsunuz? 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olan rejim dünyada yok" dedi. 
Politika - Politika
10 Mart 2023 - 18:03

Yargıtay'dan Kılıçdaroğlu kararı: Verilen cezayı az buldu 

Yargıtay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarf ettiği sözler sebebiyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen 25 bin TL'lik cezayı az buldu. Yüksek Mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'kişilik haklarına saldırı' gerekçesiyle verdiği tazminat cezasını "eylemin niteliği ve tarafların konumu gereği" bozdu. 
Politika - Politika
10 Mart 2023 - 17:50

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kubanıçbek Ömüraliyev’i kabul etti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev’i kabul etti.
 - 'Seçimlerde birlikte yol yürüyelim'
10 Mart 2023 - 17:18

Cumhur ittifakı genişliyor mu? AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne teklif: Seçimlerde birlikte yol yürüyelim

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Kritik ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, "Arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim" dedi. Erbakan ise "Partimizi Cumhur İttifakı'nda görmek istediler. Yetkili kurullarımızda teklifi değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
POLİTİKA - POLİTİKA
10 Mart 2023 - 15:41

Türkiye seçim sath-ı mailine girdi! Araştırmacılardan çarpıcı yorum: Cumhuriyet tarihinin en önemli yol ayrımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini 14 Mayıs ilan etmesiyle Türkiye seçim sath-ı mailine girdi. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı bir yandan genişleme temaslarını yürütürken biryandan da seçim kampanyalarını hızlandırıyor. Peki Türkiye seçim atmosferine nasıl girecek, seçim ilk turda bitecek mi?
 - "3 şey yıkılacak"
10 Mart 2023 - 15:32

Türkiye seçim sath-ı mailine girdi! Araştırmacılardan çarpıcı yorum: Cumhuriyet tarihinin en önemli yol ayrımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihini ilan etmesiyle Türkiye seçim sath-ı mailine girdi. Seçimler 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı bir yandan genişleme temaslarını yürütürken biryandan da seçim kampanyalarını hızlandırıyor. Peki Türkiye seçim atmosferine nasıl girecek, seçim ilk turda bitecek mi? 
Politika - Politika
10 Mart 2023 - 15:23

Son dakika! Beştepe'de ittifak zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSP lideri Aksakal'ı kabul edecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'na kapıyı kapatıp Cumhur İttifakı'na göz kırpan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya gelecek. Kritik görüşme saat 18.00'de başlayacak.
 - Seçim kararını imzaladı
10 Mart 2023 - 14:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı, gözler YSK'da!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepe’de seçim tarihini ilan etti. Konuşma öncesinde 14 Mayıs'ta seçime gidilmesi için karara imza atan Erdoğan "Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini neden öne çektiklerini anlatırken "18 Haziran'ın sağlıklı olmadığını belirledik ve 14 Mayıs'ta seçime gidiyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca AK Parti'den milletvekili olmak isteyen ve adaylık başvurusu yapacak olan herkesin belirlenecek asgari tutarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracağını duyurdu. Erdoğan'ın imzasıyla alınan seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Politika - Politika
10 Mart 2023 - 11:49

Eski bakan Vefa Tanır hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Birçok bakanlık görevinde yer alan Vefa Tanır hayatını kaybetti. TBMM’de düzenlenecek olan cenaze töreninin ardından Tanır’ın cenazesi memleketi Konya’ya götürülerek defnedilecek.
POLİTİKA - POLİTİKA
10 Mart 2023 - 11:35

Seçime günler kala ittifaklardaki son durum! İşte seçimin 5N1K’sı

İttifaklarda seçim süreci nasıl işliyor? Cumhur İttifakı’nda ortak liste gündemde. Genişleyen ittifaka hangi partiler katılıyor? Millet İttifakı’nda da kampanya netleşiyor. Kılıçdaroğlu’nun ilk mitingleri nerede? Peki Yavaş ve İmamoğlu?
Başa Dön Sona Git