Tgrt Haber
Politika - Politika
16 Nisan 2022 - 00:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti.
 - Kadın cinayetlerini bitireceğiz
15 Nisan 2022 - 21:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileme karşı sorumluluğum var cinayetleri bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şiddet mağduru kadınların yakınlarıyla yaptığı iftar töreninde açıklamalarda bulundu. Kadın cinayetlerini bitirmek adına yapılan adımlara dikkat çeken Erdoğan, "Yöneticilik dışında rahmetli anneme eşime ve kızlarıma karşı sorumluluğum var. Cinayetleri durduracağız" ifadelerini kullandı.
Politika - Politika
15 Nisan 2022 - 16:50

CHP'li üyenin alkollü iftar fotoğrafı ortalığı karıştırdı: Parti biletini kesti

Zonguldak'ta CHP'li üye Mehmet Bilgili, "Bir iftar yemeği de böyle bitti" notuyla CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal'in de yer aldığı alkol sofrasının fotoğrafını paylaştı. Tepkiler üzerine fotoğrafın eski tarihli olduğu ve yanlışlıkla paylaşıldığı açıklaması yapıldı. Fotoğraf sosyal medya hesabından kaldırılırken Bilgili'nin disiplin kuruluna sevk edileceği öğrenildi.
Politika - Politika
15 Nisan 2022 - 14:52

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı: Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınıyoruz

Son dakika... Ramazan ayında Mescid-i Aksa üzerinden Filistinlilere kasıtlı saldırılar düzenleyen İsrail'e Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama geldi.
 - Ayasofya'da ikinci sevinç
15 Nisan 2022 - 14:40

Son dakika! Ayasofya Fatih Medresesi 86 yıl sonra yeniden açıldı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 86 yıl sonra ihya edilen Ayasofya Fatih Medresesi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yaklaşık 4,5 asır boyunca sayısız alimin yetişmesine vesile olan Ayasofya Fatih Medresesi bugünden sonra da hizmet vermeye devam edecektir.  Yarının alimleri, münevverleri, bilim insanları, araştırmacıları yetişecektir." ifadelerini kullandı.
Politika - Politika
15 Nisan 2022 - 12:35

Son dakika! Bağcılar Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Özdemir oldu

Son dakika haberi: Bağcılar Belediye Meclisi'nin yeni Belediye Başkanını seçmek için yaptığı toplantıda, AK Parti Grubu’nun adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir 37 oy ile yeni başkan seçildi.
 - 'Davutoğlu son dakikada 6'lı masayı dağıtabilir
15 Nisan 2022 - 06:31

Millet İttifakı'nda 'aday' krizi: 'Davutoğlu son dakikada 6'lı masayı dağıtabilir

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem hedefiyle ortak çalışma yürüten Millet İttifakı cephesinde, şimdiden Ahmet Davutoğlu ile ilgili ilginç tartışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda her kafadan bir sesin çıktığı Millet İttifakı’nda, son dakikada ‘Davutoğlu 6’lı masayı dağıtabilir’ endişesi yaşanıyor.
 - E-ticarete düzenleme
14 Nisan 2022 - 20:42

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: E-ticarete düzenleme geliyor

'Esnaf ve Sanatkarlar ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasadaki dengesizliklerin önüne geçecek yeni tedbirler alındığını belirterek, "İnternet üzerinden satış yapan elektronik ticaret platformların çeki düzen veriyor belirli sınırlamalar getiriyoruz” dedi.
 - Bunu TBMM'ye kim soktu?
14 Nisan 2022 - 20:34

Bakan Soylu’dan Semra Güzel tepkisi: Bunu kim TBMM’ye soktu?

Adıyaman’da öldürülen teröristin nişanlısı olduğu ortaya çıkan ve hakkında yakalama kararı bulunan HDP’li Semra Güzel ile ilgili Bakan Soylu’dan açıklama geldi. Terör ile bağlantısı olduğu fotoğraflar ile kanıtlanan Güzel’e ve partisi HDP’ye tepki gösteren Bakan Soylu, “Böyle bir kişiyi TBMM’ye sokma sorumluluğu kime aittir” ifadelerini kullandı.
 - Altılı masa dağılıyor mu?
14 Nisan 2022 - 18:09

Altılı masa dağılacak mı? Saadet Partisi’nden üçüncü ittifak mesajı

2023 Haziran seçimleri için çalışmalar hız kazanırken kulislerde üçüncü ittifak söylemleri arttı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu altılı masa ve üçüncü ittifak ile ilgili ilginç mesajlar verdi. Seçim kanundaki yapılan değişikliği hatırlatan Karamollaoğlu, "İlk kez söylüyorum" ifadelerini kullanarak çarpıcı değerlendirmede bulundu.
 - Türkiye'den ABD raporuna tepki
14 Nisan 2022 - 17:05

Türkiye'den ABD raporuna tepki: Külliyen reddediyoruz

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan İnsan Hakları Raporu'na Türkiye'den tepki geldi. Türkiye'de özgürlüklerin kısıtlandığı ve hukukun üstünlüğünden ödün verdiği öne sürülen rapordaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, "İddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" açıklamasını yaptı.
 - BBP'ye sürpriz ziyaret
14 Nisan 2022 - 13:00

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BBP'ye sürpriz ziyaret

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi'ne bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. İki lider arasında saat 14.00'te başlayan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Destici, ziyareti sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2 hediye verdi.
 - "BM'nin kararına bağlı"
14 Nisan 2022 - 11:22

Türkiye, Rusya'ya yaptırım uygulayacak mı? Bakan Çavuşoğlu açıkladı: BM'nin kararına bağlı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşına dair kritik açıklamalarda bulundu. İki ülkenin basına yansıttığı olumsuz hava ile Türkiye'ye söyledikleri arasında farklar olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Temkinli iyimserliğimiz devam ediyor. Tüm zorluklara rağmen bir ateşkes ihtimali var" dedi. Türkiye'nin Rusya'ya yönelik yaptırımına ilişkin Birleşmiş Milletler'in yaptırımı olması durumunda uyacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Türkiye uluslararası hukuka uygun hareket ediyor. Biz dengeli tutumumuzu sürdüreceğiz" dedi.
Politika - Politika
14 Nisan 2022 - 10:42

Davutoğlu ve Babacan'dan sonra bir eski AK Partili bakan daha parti kuruyor

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'dan sonra eski AK Partili bir bakan daha kendi partisini kurma kararı aldı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yeni parti için çalışmalara başladı. Şahin'in kurmaylarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdiği öğrenildi.
Politika - Politika
14 Nisan 2022 - 09:53

Ahmet Özal gönlündeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özalı'ın oğlu Ahmet Özal, Türkiye'nin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek yeni kurduğu Tek Parti ile siyasete döndü. Gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında konuşan Özal, gönlünde yatan adayın ismini verdi.
 - 'Fiyat artışına etkisi yok'
13 Nisan 2022 - 23:41

Bakan Kurum: Yabancıya konut satışının fiyat artışına etkisi yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yabancıya konut satışıyla ilgili tartışmalara değinerek, "Geçen seneki satış bir önceki yıllara göre abartılacak bir artış değil. Konutlardaki fiyat artışına bir etkisi yok" dedi.
 - Sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı
13 Nisan 2022 - 22:14

Bakan Soylu sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı

Türkiye’de son dönemde sığınmacılara ait olduğu iddia edilen videolar sosyal medya üzerinden tartışılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şuana kadar 19 bin 336 Suriyelinin asayiş sorunları nedeniyle sınır dışı edildiğini açıkladı. Bakan Soylu ayrıca geçici koruma altındaki Suriyelilerin sayısının ise 3,5 milyona yükseldiğini ifade etti.
 - Mehmetçiğe iftar sürprizi
13 Nisan 2022 - 21:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mehmetçiğe iftar sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi ile Mehmetçiğe sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, iftarı terörle mücadele operasyonlarında önemli başarılar sağlayan Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nda yaptı.
POLİTİKA - POLİTİKA
13 Nisan 2022 - 19:02

Güncellenen rakamlarla parti parti üye sayısı

2023 seçimleri yaklaşırken partilerin hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Partiler yeni üyelerle güçlerini artırmanın yollarını arıyor. Partiler arası üye rekabeti son güncellenen rakamlara da yansıdı.
Politika - Politika
13 Nisan 2022 - 18:06

Kalın: Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik

Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik" dedi.
Başa Dön Sona Git