Tgrt Haber
Politika - Politika
08 Nisan 2022 - 08:55

Son dakika! Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü

Son dakika haberi: Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, özellikle sivillerin denizden/karadan tahliyesi üzerinde duruldu.
 - '60 yıllık hayali gerçekleştirdik'
07 Nisan 2022 - 20:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de düzenlenen iftar programında eğitimcilerle bir araya geldi. Öğretmen atamalarının yüzde 75'inin kendi iktidarları döneminde yapıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlik meslek kanununun hayata geçirilmesiyle öğretmenlerin 60 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirtti.
Politika - Politika
07 Nisan 2022 - 17:32

Adana Milletvekili İsmail Koncuk Zafer Partisi'nden istifa etti

İYİ Parti'den ayrılan Ümit Özdağ'ın kurduğu Zafer Partisi'nin Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partisinde bir süredir devam eden sorunları gerekçe göstererek istifa etti. Koncuk'un istifasının ardından Zafer Partisi'nin TBMM'deki tek temsilcisi Ümit Özdağ olurken, Meclis'teki bağımsız vekil sayısı ise 7'ye çıktı.
Politika - Politika
07 Nisan 2022 - 16:42

Fatih Erbakan'dan Mansur Yavaş çıkışı: Aday olamaz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan TGRT Haber spikeri Alper Altun’un YouTube kanalında canlı yayın konuğu oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş çıkışını değerlendiren Erbakan, Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ihtimal vermediğini söyledi. Erbakan, “Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak” ifadelerini kullandı.
 - 'Adımı olumlu karşılıyoruz'
07 Nisan 2022 - 16:07

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin adımını olumlu karşılıyoruz

Son dakika haberi: NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık yakılmasına yönelik, "ABD'nin bu adımını olumlu karşılıyoruz" dedi.
 - 6'lı masayı işaret etti
07 Nisan 2022 - 15:19

Kemal Kılıçdaroğlu’na Mansur Yavaş’ın adaylık teklifi soruldu: Memnuniyet verici

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın partisinin Cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederken "CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey" ifadelerini kullandı ancak 6'lı masayı işaret etti.
 - 'Bedava traktör' vaadi yalan çıktı
07 Nisan 2022 - 12:13

CHP’li Özgür Özel’den ‘bedava traktör’ vaadi itirafı: Dikkat çeksin diye yaptık

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 2019'daki seçimler öncesinde ‘İnanmayacaksınız ama CHP’den her çiftçiye bedava traktör’ vaadi ile ilgili itirafta bulundu. CHP'li Özel söz konusu vaadin sorulması üzerine gülerek "Dikkat çekmek için böyle bir şey yaptık" ifadelerini kullandı.
 - 'Kimse bize yalan anketlerle ayar veremez'
07 Nisan 2022 - 10:39

Son dakika! Bahçeli'den anket şirketlerine tepki: Kimse bize yalan anketlerle ayar veremez

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. MHP oylarını düşük gösteren anket şirketlerine tepki gösteren Bahçeli, "Kimse bize yalan anketlerle ayar veremez, gözümüzü korkutamaz" dedi.
Politika - Politika
07 Nisan 2022 - 10:21

Bakan Akar mevkidaşları ile Ukrayna-Rusya savaşını görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Romanya ve Ukrayna’nın Savunma Bakanları videokonferans toplantısında bir araya geldi.
Politika - Politika
07 Nisan 2022 - 08:22

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, inşaat işçileriyle iftar yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir inşaatta işçilerle birlikte iftar masasına oturdu. Orucunu burada açan Kılıçdaroğlu, ekonomi üzerine yaptığı sohbetinde bir devleti yönetmek için önce planlama yapılması gerektiğini söyledi.
 - 'Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz'
06 Nisan 2022 - 18:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Partili vekiller ile buluşma programında açıklamalarda bulundu. ''Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz'' diyen Erdoğan ekonomi hedefini açıkladı. Erdoğan, ''Türkiye'yi dünyanın on ekonomisinden biri yapacağız. Alım gücünü eskisinin de üstüne çıkaracağız'' dedi.
Politika - Politika
06 Nisan 2022 - 17:00

Minik çocuklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi: Cumhur Dede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Ramazan ayının ilk orucunu şehit ailesi ve yakınları ile açtı. Erdoğan’ın iftar sonrası çocuklar ile olan muhabbetinde çocukların 'Cumhur Dede' şeklinde hitap ettiği görüntüler izleyenleri gülümsetti.
Politika - Politika
06 Nisan 2022 - 16:41

İtalya İçişleri Bakanı: Türkiye bizim için dost ülkedir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese ve beraberindeki heyet ile görüştü. Bakan Soylu ile görüşen İtalya İçişleri Bakanı Lamorgese, "Çok fazla açıdan iş birliği içerisinde bulunduk, sadece mesleki anlamda değil, bütün insani konularda çok uzun süredir çalışıyoruz. Türkiye bizim için dost ülke" dedi.
 - 6'lı masa bile inanmıyor
06 Nisan 2022 - 15:11

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçimini alır mı? Yazar Övür'den çarpıcı yorum: 6'lı masa bile inanmıyor

Seçimler yaklaştıkça siyasetin ateşi yükseliyor. Ancak muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı halen belli değil. Adaylık tartışmaları devam ederken Kılıçdaroğlu’nun bazı şaibeli ilişkileri gündeme düştü. Peki Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Kılıçdaroğlu'nun ilişkilerini deşifre eden gazeteci-yazar Mahmut Övür, TGRT Haber’de çarpıcı yorumlarda bulundu.
Politika - Politika
06 Nisan 2022 - 12:41

Son dakika: Enflasyon eleştirisine ihraç cezası: MHP, Mustafa Baki Ersoy'u disipline sevk etti

Son dakika haberi: MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, parti üyeliğinden "kesin çıkarma cezası" ile 'tedbirli' olarak disipline sevk edildi. Ersoy, hakkındaki karar kesinleşene kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.
POLİTİKA - POLİTİKA
06 Nisan 2022 - 12:33

Kılıçraroğlu Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Gazeteci Övür'den çarpıcı yorum

Türk siyaseti, seçimler yaklaştıkça hareketli zamanlardan geçiyor. Hem iktidar hem de muhalefet kanadı hararetle 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için hazırlık yapıyor. Millet İttifakının önündeki en büyük sorun halen Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. Gazeteci-yazar Mahmut Övür CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı ilişkilerini deşifre etti. Peki Kılıçdaroğlu aday olur mu? Övür, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında seçimlere dair kritik yorumlarda bulundu.
Politika - Politika
06 Nisan 2022 - 12:18

Yavuz Ağıralioğlu istifa iddialarına net cevap verdi: Mücadeleye devam edeceğim

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisinin yeni Başkanlık Divanı’nda görev almaması üzerine açıklamalarda bulundu. Partisinin TBMM’deki grup toplantısın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, istifa iddialarını reddederek, “Partimde iyilik anlamında mücadele etmeye devam edeceğim. Makam ve mevkilerden güç almam” dedi. Ağıralioğlu ayrıca önümüzdeki günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini sözlerine ekledi.
Politika - Politika
06 Nisan 2022 - 11:05

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş

İYİ Parti’den istifa ederek Zafer Partisini kuran 27.dönem İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ katıldığı televizyon programında partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı. 2023 Haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ümit Özdağ, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday olarak görmek istediklerini ifade etti.
 - Büyükelçiler kararnamesi yayımlandı
06 Nisan 2022 - 10:26

Son dakika! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi olarak atandı.
 - 'Darbe' sözlerine Tunus'tan tepki
06 Nisan 2022 - 09:52

Tunus’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘darbe’ sözlerine tepki: İç işlerimize müdahaledir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tunus’taki Meclis’in feshedilmesini ‘darbe’ olarak tanımlamasına Tunus Dışişleri Bakanlığı’ndan sert tepki geldi. “Tunus’un iç işlerine kabul edilemez bir müdahale” ifadesi kullanılan açıklamada ayrıca “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri karşısında şaşkınız” dendi.
Başa Dön Sona Git