Tgrt Haber
03 Nisan 2022 16:39 - Güncelleme : 03 Nisan 2022 17:04

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

Ramazan ayı ile oruç tutan Müslümanlar ‘’Diş fırçalamak orucu bozar mı?’’ sorusu gündeme geldi. Ağız sağlığı ve kötü konunun önüne geçmek isteyenler Ramazan boyunca sabah kalktığında oruçluyken diş fırçalamak hakkında araştırma yapıyor. İşte diş fırçalamak oruç bozar mı sorusunun cevabı ve bilmeniz gerekenler…

Ramazanda ağız kokusundan rahatsız olan Müslümanlar oruçluyken diş fırlamak orucu bozar mı diye merak ediyor.
Ramazanda ağız kokusundan rahatsız olan Müslümanlar oruçluyken diş fırlamak orucu bozar mı diye merak ediyor.

Mübarek Ramazan ayında oruç tutan Müslümanlar orucu bozacak ya da tehlikeye düşürecek hareketlerden kaçınmak istiyor. İşte orucu bozan haller ve oruçluyken diş fırçalamak hakkında yapılan açıklamalar.

DİŞ FIRÇALAMAK ORUÇ BOZAR MI?

Alimler boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmadığını açıklıyor. Misvak kullanmak, macunsuz diş fırçalamak orucu bozmayan şeyler arasından yer alıyor. Macunlu fırçalamakla da oruç bozulmaz fakat mekruh olur. Macun yutulursa oruç bozulmuş olur ve kaza gerekir.

SAKIZ ÇİĞNEMEK ORUCU BOZAR MI?

Oruç tutarken ağız kokusu şikayetini çözmek isteyenler ''Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' sorusunun cevabını arıyor. Sakı çiğnemek orucu bozar. Sakızlarda bulunana tat ve parçalar yutulursa oruç bozulmuş olur.

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

GARGARA ORUCU BOZAR MI?

Ağızda yara olan Müslümanlar ''Gargara yapmak orucu bozar mı?'' sorusunun cevabını arıyor. İlaçla gargara yapmak ise eğer ağızdaki yara varsa gargara etmek mekruh olmaz, çünkü özür sayılır.

AĞIZ KOKUSU NASIL GİDERİLİR? 

Ağız kokusu; kuruluk, enfeksiyon, tütün ürünleri, yiyecek ve içecekler, ilaçlar ve diş bakımındaki eksiklikler nedeniyle oluşabilir. Özellikle Ramazan aylarından müslümnalar ağız kokusundan rahatsız olduğundan dolaryı ''Ağız kokusuna ne iyi gelir?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte ağız kokusuna iyi gelecek yöntemler: 

  • Her yemekten sonra diş fırçalamak, 
  • Her gün düzenli olarak diş ipi kullanmak, 
  • Dili fırçalamak,
  • Diş doktoruna 6 ayda bir görünmek, 
  • Mentollü sakızlar çiğnemek, 
  • Ağız bakım suyu kullanmak, 
  • Düzenli su tüketmek. 

Ağız kokusu rahatsızlığında öncelikle kişisel bakıma öenm verilmedlidir.  Ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirildikten sonra hala ağız kokusu rahatsızlığı devam ediyorsa diş hekimine başvurulması gerekir. 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...